Grzessq Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam, jestem posiadaczem Xiaomi mi 10 (umi) wersja GLOBAL. Z uwagi na problemy z SMS - odblokowałem BL, wgrałem XIAOMI EU (obecnie wersja na android 11). W ostatnich dniach, pojawił się problem w postaci wypalonych pixeli (całkowicie martwych) w telefonie, skontaktowałem się ze sklepem, i z uwagi na krótki czas używania telefonu mam spore szanse na wymianę / zwrot gotówki. Obawiam się jednak że jeżeli wyślę im telefon z odblokowanym BL - anulują mi "gwarancję". I teraz moje pytanie, JAK wrócić do oprogramowania GLOBAL i zablokować BL?. Przeszukałem internet, jest dużo starych tematów, usiłowałem to zrobić za pośrednictwem MIFLASHTOOL v2 - najpierw jako "modyfikacja" jednak doprowadziło to do momentu wgrywania "VBMETA" i wyrzuciło błąd - restart oczywiście bootloop i uruchamia się tylko do FASTBOOT. Długo walczyłem żeby ponownie wgrać TRWP, poddałem się i usiłowałem użyć opcji "unbrick my phone'" bezskutecznie. ponownie ręcznie wgrałem TRWP, i udało mi się wgrać XIAOMI EU i uruchomić telefon. Drugi raz nie chcę tego przerabiać bo się "napociłem" i straciłem prawie cały dzień jakieś sugestie ? Tutoriale?
Bar.Tek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Słabo szukałeś, jest w dziale z poradnikami. Ściągasz plik z systemem pod miflash, rozszerzenie tgz i instalujesz system przez miflash z zaznaczoną opcja clean all and lock. Nic więcej. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Bartos
Grzessq Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Widziałem taki poradnik, ale jest on bardzo stary, i były tam ostrzeżenia o możliwości uwalenia telefonu, a linki prowadziły w nicość Będę próbował jutro się tym zająć, dziękuje za odpowiedź! EDIT: a możesz mi powiedzieć czy nie ma jakiegoś "strachu" żeby na androida 11 wgrywać 10? Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Grzessq
Bar.Tek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 No wiesz, nikt z każdym nowym urządzeniem nie będzie pisał nowych poradników. A ostrzeżenia są dla tych niekumatych, co by mieli świadomość że można zawsze coś uwalić.
Grzessq Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Rozumiem, dobra to jeszcze tylko pytanie o oryginalny soft, z którego portalu można "bezpiecznie" pobrać ostatniego globala? Widzę liste na stronie "c.mi.com" jednak linki nie sa aktywne, szukam jakiegoś innego portalu. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Grzessq
Bar.Tek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Z oficjalnego działu powierz na stronie miui https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?guide=2
Adam Błażejewski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi