Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Posiadam dziwny problem w moim F2 Pro. Mianowicie podczas uruchamiania aplikacji jak np. FB, IG, przeglądanie na Chrome i wiele innych animacja spada, nie jest płynna i zauważalnie klatkuje. W celu zobrazowania załączam dwa linki. Nie zauważyłem tego problemu w przeglądarce Xiaomi. Dziwne jest to, że gdy zresetuje telefon problem ustępuje, ale tylko na jakieś 3 tygodnie i po tym czasie znowu klatkuje, więc znowu reset i tak w kółko. Telefon z taką specyfikacją nie powinien mieć takich problemów. W poprzednim Mi Mix 2 nigdy nie miałem takich cudów. Czy to wina nakładki systemowej? Moja wersja to 12.0.3 Global.

https://youtu.be/eYfRzc-Hr0w

https://youtu.be/pBF4T7xqJrc

Opublikowano

U mnie występuje ten sam problem. Kilka dni działa płynnie, po czym nagle zaczyna klatkować na niektórych aplikacjach. Restart, znowu kilka dni ok i koło się domyka.

Problem rozwiązuje wyłączenie animacji w trybie programisty, ale to dylemat między płynnością a rezygnacją z tego co w telefonie reklamowanym jako flagowiec powinno działać bez zarzutów. Też mam globala 12.0.3.0, kupiony we wrześniu na Ali ( z magazynu w PL).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest nienormalne, żeby przy takich parametrach trzeba było rezygnować z animacji albo co jakiś czas resetować telefon, bo występuje klatkowanie. Pomijam fakt, że animacja ładowania baterii również wygląda źle, ale to chyba występuje u większości użytkowników Xiaomi z tego co czytałem.

Ja swój model kupiłem w Euro AGD. Pierwszy egzemplarz oddałem na reklamacje po pierwszym dniu ze względu na niedziałający głośnik rozmów. 

Czyli podsumowując póki co nie ma rozwiązania tego problemu i może rozwiąże to jakaś aktualizacja oprogramowania? Bo widocznie problem leży po kiepskiej optymalizacji tego modelu. A wahałem się między tym niewypałem, a starszym jabłkiem i zaczynam tego żałować :/

Opublikowano
8 godzin temu, MrTrout napisał:

To jest nienormalne, żeby przy takich parametrach trzeba było rezygnować z animacji albo co jakiś czas resetować telefon, bo występuje klatkowanie. Pomijam fakt, że animacja ładowania baterii również wygląda źle, ale to chyba występuje u większości użytkowników Xiaomi z tego co czytałem.

Ja swój model kupiłem w Euro AGD. Pierwszy egzemplarz oddałem na reklamacje po pierwszym dniu ze względu na niedziałający głośnik rozmów. 

Czyli podsumowując póki co nie ma rozwiązania tego problemu i może rozwiąże to jakaś aktualizacja oprogramowania? Bo widocznie problem leży po kiepskiej optymalizacji tego modelu. A wahałem się między tym niewypałem, a starszym jabłkiem i zaczynam tego żałować :/

Co do animacji ładowania baterii, o co Ci dokładnie chodzi? Jeśli o przeskoki jasności to sprawdź czy masz włączoną optymalizację MIUI.

Opublikowano
3 godziny temu, Qrier0 napisał:

Co do animacji ładowania baterii, o co Ci dokładnie chodzi? Jeśli o przeskoki jasności to sprawdź czy masz włączoną optymalizację MIUI.

Pierwsze lepsze zdjęcie z neta. 

Screenshot_2021-01-06-22-36-24-555_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

U mnie animacja ładowania popsuła się po aktualizacji do 12.0.3. Swoją drogą czy GLOBAL STABLE doczeka się jeszcze jakiejś aktualizacji? Od sierpnia czy września cisza.

• 1 miesiąc temu...