filc Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Gdzie najlepiej kupić?? Jaka według Was wyjdzie cena ostateczna za ten telefon? Kupując w sklepie sklepxiaomi.pl mi4 za 1699 zł brutto, ten telefon wyniesie mnie ok 1160 zł (mam firmę; minus VAT i minus podatek dochodowy 19%). Czy w związku z tym warto, abym kupował ten telefon w Chinach? Czy jestem w stanie uzyskać niższą cenę niż 1160zł? Są jakieś plusy kupna telefonu w Chinach w stosunku do zakupu np w sklepxiaomi.pl ? (poza ceną) Pozdrawiam Filip Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarżyski Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 U użytkownika forum Accesorries4You kupisz taniej i z fakturą 23%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Jak wejdziesz na taką stronkę miuipolska.pl to po prawej stronie zobaczysz 2 banery ``xiaomi z pewnego źródła`` i xiaomiforsale Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 U użytkownika forum Accesorries4You kupisz taniej i z fakturą 23%. Co taniej tam kupisz? Przebitka co najmniej 20% na każdym urządzeniu w stosunku do cen XFS. To, że Ty się złapałeś na taki narzut nie oznacza, że inni też chcą... Gdzie najlepiej kupić?? Jaka według Was wyjdzie cena ostateczna za ten telefon? Kupując w sklepie sklepxiaomi.pl mi4 za 1699 zł brutto, ten telefon wyniesie mnie ok 1160 zł (mam firmę; minus VAT i minus podatek dochodowy 19%). Czy w związku z tym warto, abym kupował ten telefon w Chinach? Czy jestem w stanie uzyskać niższą cenę niż 1160zł? Są jakieś plusy kupna telefonu w Chinach w stosunku do zakupu np w sklepxiaomi.pl ? (poza ceną) Pozdrawiam Filip Nie warto kupować w Chinach. Problem jest tego rodzaju, że nie za bardzo wiadomo jak z kwestią VATu, Tego telefonu, zakupionego w XFS, a nawet w Chinach, nie wrzucisz raczej w koszty firmy, nie odliczysz VAT. Musiałby się ktoś wypowiedzieć, kto ma firmę, Nie mniej, XFS aktualnie to najkorzystniejsze i najpewniejsze miejsce zakupu wszystkich produktów Xiaomi. Sam dokonałem właśnie 4 zakupu w XFS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarżyski Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Co taniej tam kupisz? Przebitka co najmniej 20% na każdym urządzeniu w stosunku do cen XFS. To, że Ty się złapałeś na taki narzut nie oznacza, że inni też chcą... Może lepiej przed odpowiedzią przeczytać zadane pytanie?. Człowiek napisał że chce na fakturę 23%, czego XFS nie oferuje. Po dwa u użytkownika Accessories4You po odliczeniu VATu i wrzuceniu słuchawki w koszta wyjdzie mu niższa cena niż w XFS. Po trzecie nie załapałem się na taki narzut, bo kupiłem bezpośrednio z Ibuygou z magazynu europejskiego i wyszło mnie mniej niż na XFS. Także proponuje pomyśleć nad tym co się piszę, no i czytać. Czytania nigdy nie jest za dużo! Edited May 10, 2015 by skarżyski Link to comment Share on other sites More sharing options...
themati91 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Nie będę zakładał nowego tematu a też bym chciał kupić Mi4, gdzie to zrobić najtaniej? Podobno na ibuygou już się nie opłaca bo zawsze łapią celnicy i vat doliczają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki776 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Zawsze nie łapią, w poniedziałek dostałem dwa telefony wysłane przez DHL odprawę celna przeszły bez problemu i to w Katowicach gdzie ponoć wszystko łapią to jest już moja druga przesyłka przez DHL i ibuygou poprzednia była w marcu i tez bez problemu Wysłane z mojego MI 4LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Gdzie najlepiej kupić?? Jaka według Was wyjdzie cena ostateczna za ten telefon? Kupując w sklepie sklepxiaomi.pl mi4 za 1699 zł brutto, ten telefon wyniesie mnie ok 1160 zł (mam firmę; minus VAT i minus podatek dochodowy 19%). Czy w związku z tym warto, abym kupował ten telefon w Chinach? Czy jestem w stanie uzyskać niższą cenę niż 1160zł? Są jakieś plusy kupna telefonu w Chinach w stosunku do zakupu np w sklepxiaomi.pl ? (poza ceną) Pozdrawiam Filip Dla forumowiczow u mnie za 1599zł (z FV VAT23%) czyli wyjdzie cie Masz: telefon, folie, silikon, orginalne etui skorzane i wysylke kurierska gratis. Czy stowke taniej niz na sklepxiaomi i wysylka gratis oraz orginalne etui. Jak cos to pisz na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts