Skocz do zawartości

Aplikacja MiPcSuit nie widzi telefonów Mi 9t. Z resztą, Mój Telefon (aplikacja win 10) też nie widzi telefonu jak trzeba.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 2 telefony Mi 9t.Kupione w xkompie acz wedle informacji sklepu xiaomi są one bodaj z dystrubycji zagraniczenej gdyż w dniu zakupu (jesień tamtego roku) nie mieli innych :P 

Objawy... 

Telefon podpięty do komputera w trybie udostępniania plików działa. Wchodzę i zgrywam pliki.

W trybie P2P też...

Tymczasem Aplikacja Mi PC Suit nie widzi telefonu. Zwraca komunikat "you need to update your device to use Mi PC Suite. Update your device before connecting." 

System to Windows 10 (legalny, up to date)

Dodam, że testowałem połączenie z aplikacjami windowsowymi "Twój telefon" które np pozwalają na wykonanie, odebranie połączenie i wysłanie smsa ale pobranie historii połączeń, czytania SMSów czy powiadomień telefonu graniczy z cudem i wywala błąd (że niby muszą być w tej samej sieci wifi, a są). Błąd nie ma numeru i wywala do samouczka w którym Gucio się dowiemy o rozwiązaniu problemu, tak, przeczytałem tego gniota.

Macie szanowni jakieś sugestie?

Pozdrawiam

mi problem 2.JPG

mi problem.jpg

PS: Telefon Mi 9 T, wersja z 128gb pamięci.

Zaktualizowane wszystko. Telefon jak i aplikacje systemowe Google jak i Xiaomi.

Opublikowano
17 minut temu, wookie napisał:

Mi PC Suit nie widzi telefonu.

MiPcSuite to od dawna nie wspierany staroć i nie działa z nowymi telefonami. Dostajesz taki komunikat bo aplikacja nie zna twojej wersji Androida. Częściowo działa chińska wersja (bo coś tam jeszcze z nią robią) ale dla Ciebie mało przydatna bo tylko po chińsku. Podobno Xiaomi pracuje nad nową aplikacją do komunikacji z PC, ale na razie dedykowanej aplikacji brak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...