Jump to content

Xiaomi Air Purifier 3H problem z połączeniem z Xiaomi Home - Nie znaleziono WiFi - UPC & iOS

DaaV

Recommended Posts

Cześć!

Jestem tu nowy, witam wszystkim! Właśnie odebrałem mój nowy Xiaomi Air Purifier 3H wersja europejska (kupiony w oficjalnym sklepie Xiaomi na Allegro) i próbowałem go połączyć z moim Xiaomi Home na iPhone 7 (iOS 14). Niestety nie jestem w stanie przejść przez dodawanie go. Zdjęcie poniżej z błędem "WiFi cannot be acquired. Please restart the phone.".

Posiadam ConnectBox z UPC, sieć 2.4 GHz, szyfrowanie WPA2-PSK (na mieszanym też nie działało), nazwa tylko litery i cyfry ("UPC12345678"), wyłączony firewall, wersja sprzętu 5.01, wersja oprogramowania CH7465LG-NCIP-6.12.18.26-3p6-GA-NOSH, serwer DHCPv4 włączony.

Próbowałem też postwić hotspot z telefonu HONOR 20, łącząc się do niego z iPhone ale to też nic nie pomaga.

Czy ktoś miał podobny problem? Szukałem w necie ale ten błąd to coś nowego, nie znalazłem nic na jego temat.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdro,
D.

IMG_5727.PNG

• 1 month later...
  • 10 months later...

Witam,

Mam podobny problem jak kolega wyżej, jednak nawet stosując się to porad kolegów nadal nie mogę połączyć się z oczyszczaczem Xiaomi Mi Air Purifier 3H. Tak samo posiadam ConnectBox z UPC, zmieniłem sieć na 2.4 GHz, szyfrowanie WPA2-PSK, i nie mogę się połączyć z moim telefonem Xiaomi POCO X3 NFC. Połączenie z WiFi jest, Internet jest, ale niestety nie wiem z czym problem. Telefon leży na routerze to odległość nie jest problemem. 

W konfiguracji sieci zmieniłem ustawienie kanałów sieci na ręczne, tak żeby dopasować się do kanału w aplikacji (kanał 2), ale tu niestety router nie może załapać kanału 2 (zmienia mi autoamatycznie na kanał 1). Czy ktoś wie jak można w aplikacji zmienić kanał wifi na inny?

Jak próbowałem połączyć się przez hot spota to nie było problemu z połączeniem.

Ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Kuba

261197361_432861141798256_1608697358712523152_n.jpg

• 1 month later...