Dejf Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Dzień dobry Zakupiłem ostatnio dla testów i może przyszłej rozbudowy z oficjalnego mi-store.pl bramkę Mi Smart Home Hub i to nieszczęsne gniazdko Mi Smart Pług (Zigbee). W aplikacji Xiaomi Home na iOS bramka, gniazdko, oczyszczacz powietrza i termometry kwadratowe działają cacy. Jednak miał to być dla mnie kolejny element w budowie HomeKit, gdzie mam sporo innych urządzeń. HomeKit bez problemu widzi bramkę i się z nią łączy, niestety gniazdka i termometrów już nie widzi :( Czy jest na to jakiś sposób? Czy po prosty za wiele oczekuję od urządzenia które niby wspiera HomeKit. Proszę o pomoc, bo mam czas to jeszcze odesłać w diabły :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 hub z microusb? to ze hub wspiera homekit nie znaczy, ze kazdy sensor bedzie do homekit wystawiony (certyfikacja apple). z tego co pamietam to gniazdko z tym hubem nie bylo w homekit. termometry masz na zigbee? czy ble z wyswietlaczem? z ble nic nie jest do homekit wystawiane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejf Posted November 25, 2020 Author Share Posted November 25, 2020 Dzięki za szybką odpowiedź. Tak, hub gen 3 z mikro usb. Kurde nie przyszło by mi to na myśl, faktycznie przy gniazdku brak informacji o wsparciu do HomeKit na stronie mi-store.pl Strasznie dziwna ta polityka produktów, ale może się nie znam jeszcze raz dzięki za odpowiedź, pozostanę w takim razie przy gniazdkach łączonych po wifi. Wiesz może czy, np czujnik ruchu będzie działał z HomeKit? link Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 powinien dzialac, ale glowy nie dam, bo nie uzywam homekit. moze kiedys i to gniazdko bedzie, bo z aqara hub jest do homekit wystawiane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejf Posted November 25, 2020 Author Share Posted November 25, 2020 heh to zobaczę jeszcze ten czujnik ruchu, jak ruszy do automatyzacji w HomeKit, to jakoś te gniazdko przeżyje (a może kiedyś się zdziwię i się pojawi tak jak mówisz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts