Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z racji tego,że Acid zamknął temat śpieszę poinformować że chyba wiem co jest tego powodem.

Aplikacja Uslugi Xiaomi (niebieski sześcian z napisem MI) wysyła do bramki SMS i aktywuje kartę SIM.Takie powiadomienie czytam zbyt często na pasku powiadomień bo z jakichś powodów mam odwieczny problem z aktywacją karty SIM na telefonie.Osoby z powyższym problemem aktywacji SIM powinni zwrócić na to uwagę,bo kazde pelne wipe,konfiguracja telefonu od nowa,spowoduje kolejne wysyłanie i tak w kółko.Jeśli to kilka sms-ów to jeszcze ***j z tym,ale przy kilkunastu+częste testowanie różnych rom-ów z wykorzystaniem wipe dają niezły dochodzik chinolom.

Usługa poszła won,usunąlem pieroństwo i niech się teraz Chinole zastanawiają czemu regularne łączenia z Polski się skończyły :P

Edytowane przez wertjacek
Opublikowano

Za te smsy płacisz tak jakbyś wysłał sms do helmuta z Niemiec, oni nie mają z tego żadnych profitów.

a jakie to ma znaczenie kto bierze? ważne jest kto traci :P

tematem przewodnim jest błąd romu który jest na każdej jego wersji,znany >>> nie rozwiązany i nie ma tu znaczenia ze przydarza się to 1-mu na 10K.To i tak spory % posiadaczy fonu.Podaję mało eleganckie,acz skuteczne rozwiązanie.

Opublikowano

Mój MI4 (sieć Play) wysłał tylko jednego smsa aktywacyjnego. Jeśli Twój telefon wysyła ich więcej to sprawdź, czy masz potwierdzony numer tel na koncie xiaomi. Przy rejestracji powinieneś dostać sms z kodem.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...