Skocz do zawartości
  • 0

Dylemat

sly999

Pytanie

Opublikowano

Mam mały dylemat co do zakupu nastepcy wysłużonego Mi2S. Wacham się między Nubia Z9 Mini a Xiaomi Mi4i.
Miał ktoś może wcześniejsze doświadczenia związane z nubią. Telefony tak podobne do siebie że aż głowa boli.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7149&idPhone2=7211

z tego porównania wynika iż nubia obsługuje więcej pasm LTE.

Głównie to skłoniło by mnie do zakupu własnie nubii ale ciężko mi się rozstać z miui.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Daj spokój z pasmami. Przecież Mi4i obsługuje wszystko co potrzeba w Polsce i Europie. Popatrz na inne rzeczy jak bateria.

Wysłane z MI Note

• 0
Opublikowano

Brałbym Mi4i bez zastanowienia nie dość, że połowę tańszy od podanego przez Ciebie ZTE (według GSMarena) to jeszcze masz ciut wykręcony procek :P niby szczegół, ale jak już porównywać tak podobne telefony to trzeba patrzeć na każdy detal :D

• 0
Opublikowano

Głównie chodzi o czas. Moj mi2s ledwo potrafi wytrzymać dzień a kolejna bateria do niego juz nie wchodzi w rachubę, czas na zmiany. 
Z ZTE wcale nie jest tak zle jeśli chodzi o wsparcie, przynajmniej w UK.
Cena to też nie do końca należy sugerować sie GSMArena bo nawet ibuygou ma nubie poniżej 295USD.

Fakt jednak, iż nie dopatrzyłem pewnych maleńkich rożnic w taktowaniu procka i większej baterii na co zwróciliście mi uwagę. Tak to już bywa jak chce się w przypływie frustracji szybko coś zmienić. Mam tylko nadzieję, że Xiaomi nie każe mi długo czekać na moje nowe MI.

• 0
Opublikowano (edytowane)

@up, też się wahałem, czy inwestować w Mi2s zakup kolejnej baterii( ładuje co najmniej raz dziennie) .... Ale!!! Na XFS pojawiła się bateria w bardzo fajne cenie, więc zamówione już do mnie leci.

Choć ja też zdecydowanie polować będę na Mi4i, jeśli tylko będzie ROM dev PL. Poczekam aż lekko szał opadnie, poczytam o błędach, wadach i jeśli nic strasznego nie będzie - kupuję.

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...