kubaboloz20 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Witam. W moim Mi A2 zainstalowałem ROM miui 12. Wszystko działało lecz postanowiłem zablokować bootloader. Po tym telefon zawiesza się na logu MI na kilka sekund znika i tak w kółko. Mogę wejść tylko w fastboot. Próbowałem wgrać ROM w Mi flash bez efektów. Z góry dziękuję za pomoc.
Adam Błażejewski Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Na xiaomi.eu oraz customach nie blokuję się bootloadera, w każdym toturialu znajdziesz takie info. Tak to jest jak się robi coś na własną rękę. Skoro masz zablokowany bootloader to szału nie ma. Nic nie wgrasz.
kubaboloz20 Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 13 minut temu, dzidexx napisał: Odblokuj BL. Tylko jak? Nie ma żadnego sposobu aby to odblokować? Próbowałem już wszystkiego.
Adam Błażejewski Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Nie wiem czy da radę odblokować bootloader skoro zablokowały go na chińskiej wersji. Z ciekawości, jak go zablokowałeś?
Adam Błażejewski Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 No to ucegliłeś telefon. Pisz do Orjona jak on Ci nie pomorze to raczej już nikt z tego forum.
kubaboloz20 Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 Przed chwilą, dzidexx napisał: fastboot oem unlock próbowałeś? Tak
kubaboloz20 Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, dzidexx napisał: fastboot flashing unlock fastboot flashing unlock_critical po kolei ???l Wszystko :/
kubaboloz20 Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 Przed chwilą, dzidexx napisał: Jeśli możesz wejść w recovery - pobierz rom(dla recovery i Mi A2 ofc) i spróbuj go wgrać z karty pamięci lub pendrive'a. Właśnie nie mogę wejść Mogę wejść tylko w fastboot Nie mogę również przez MI unlock odblokować
Adam Błażejewski Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Skoro zablokował telefon z globalnej dystrybucji na romie chińskim to raczej zostanie jako trzymak do papieru.
kubaboloz20 Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Opublikowano 8 Listopada 2020 2 godziny temu, zoltan78 napisał: Skoro zablokował telefon z globalnej dystrybucji na romie chińskim to raczej zostanie jako trzymak do papieru. Udało mi się. Połączyłem piny EDL dzięki czemu mogłem wgrać ROM przez MI flash.
Adam Błażejewski Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Bravo Ty, mam nadzieję że na przyszłość będziesz miał nauczkę aby nie mieszać po swojemu. W Twoim przypadku to by się przydało autoryzowane konto xiaomi.
Adam Błażejewski Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi