Problemy techniczne
94 topics in this forum
-
- 1 reply
- 1.9k views
Cześć! W moim Mi A2 Lite od kilku godzin nie słyszę dzwonka telefonu ani rozmówcy w słuchawce. Co ciekawe, można rozmawiać w trybie głośnomówiącym, ale nie można posłuchać muzyki przez głośnik. Po podłączeniu słuchawek można rozmawiać i słuchać muzyki. Telefon został delikatnie zalany (dolna część), ale działał jeszcze 12 godzin po zalaniu (można było rozmawiać przez słuchawkę) i nagle dźwięk zniknął. Podobno ten model ma 2 głośniki - podejrzewam, że jeden od słuchawki, a drugi "głośnomówiący" i od dzwonków. Myślałem, że ten obsługujący słuchawkę został uszkodzony przez wodę. Dlaczego w takim razie telefon nie wydaje dźwięku dzwonka, ale można rozmawiać w t…
Last reply by Grinpis, -
-
- 0 replies
- 711 views
Cześć, wpadł mi telefon Xiaomi Mi A2 Lite do wody. Oczywiście od razu wyciągnełam i wyłączyłam. Jednak po jakiś 2h włączyłam ponownie, działał dobrze, aż do momentu gdy zaczął się sam rozłączać. Wyłączyłam go ponownie. Po otwarciu okazało się że było pare kropel na bateri. Leżał i się słuszył. Po upływie kolejnych godzin włączyłam i działał a potem się wyłaczył. Działa dotyk, przy ładowaniu świeci dioda, natomiast nic się nie wyświetla. Nie wiem co byłoby do wymiany - ekran lcd czy płyta główna także?
Last reply by kikizmora, -
- 1 reply
- 328 views
Witam, Swojego A2 lite posiadam od ..... dawna (ze dwa lata), ze 3 dni temu "znikneły" wszystkie poustawiane dzwonki. Pojawil sie dźwięk "bip" (wibra caly czas działa). Co ciekawe do wczoraj działał ustawiony wlasny dzwonek (od jednego kontaktu). No i wczoraj wrocily spersonalizowane powiadomienia sms, bo tez ich nie było. Nic nie daje przestawianie sygalu na inny (wlasny lub systemowy). Nic nie daje wyjmowanie karty SD i wielokrotne restartowanie. Ma ktoś jakiś pomysł co sie mogło wydarzyć?
Last reply by raftter, -
- 0 replies
- 829 views
witam przychodzę z problemem migającej diody. zostawiłem telefon na chwilę poczym przyszłem i telefon wyłączny, daję go do ładowarki i dioda miga, telefon się nie włącza ani nic. co zrobić? bardzo dziękuję za pomoc
Last reply by _mattek, -
- 6 replies
- 3.9k views
Po aktualizacji do Androida 10 podczas rozmowy, rozmówca słyszy straszny pogłos czy ktoś ma ten problem albo jakieś pomysły co sprawdzić.
Last reply by Ryki67, -
Cześć. Pierwszy raz pojawia się u mnie problem z aparatem przy robieniu zdjęć przy niskiej temperaturze. Wcześniej tego problemu nie było, a telefon mam od początku jego istnienia na rynku. Przy niższej temperaturze np. tak jak dzisiaj 8st. kiedy robię zdjęcia apart konkretnie laguje, na ekranie mam pokaz slajdów przy przesuwaniu aparatu i ekspresowo traci baterię mimo że jest ciepły i schowany w osłoniętej kieszeni. Poza aparatem reszta działa normalnie, nie ma problemu z płynnością ani otwieraniem aplikacji. Ktoś się z tym spotkał? Zeszłej zimy nie było taki problemów.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 463 views
Cześć, Jestem posiadaczem telefonu Xiaomi MI A2 od ponad roku i do tej pory funkcjonował bezproblemowo. Niestety od wczoraj mam problemy z wykonywaniem/odbieraniem połączeń. Gdy dzwonię to po wybraniu numeru telefon kończy połączenie, u odbiorcy połączenia wygląda to tak jakbym tylko "puścił sygnał". Natomiast gdy ktoś do mnie dzwoni to po odebraniu połączenia zostaje ono automatycznie zakończone. System jest zaktualizowany do najnowszej wersji. Czy spotkał się ktoś z podobnym problem i byłby w stanie pomóc mi w rozwiązaniu tej usterki? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 490 views
Witam, dostrzegłam błąd w działaniu kamery i rejestratora głosu w aplikacjach Messenger i Viber. Zdjęcia można robić bez problemu natomiast wideo nie reaguje i najczęściej zatrzymuje działanie aplikacji. Rejestrowanie głosu działa po dłuższej chwili od przyciśnięcia przycisku i nie rejestruje głosu lub przerywa jego zapis w trakcie nagrania mimo upływającego czasu. Reinstalowałam aplikacje, wyłączałam, włączałam, czyściłam pamięci podręczne, by w końcu i tak dokonać HR, oczywiście bez poprawy. Telefon nabyłam jako używany. Czym mogą być spowodowane te błędy i jak mogę je naprawić?
Last reply by emyli, -
- 0 replies
- 370 views
Witam, Mam problem z telefonem A2 Lite. Zaczął się jakoś 2 dni temu. Przy odblokowanym telefonie co jakiś czas same klikały się ikony i włączały czy wyłączały programy. Teraz już mam istną dyskotekę na telefonie jak tylko odblokuję ekran co nie jest proste na ekranie cały czas coś mruga, coś się włącza, wyłącza, ustawienia, programy itd. Reset do ustawień fabrycznych nic nie dał. Czy ktoś wie co może pomóc?
Last reply by a131, -
- 12 replies
- 767 views
Witam. W moim Mi A2 zainstalowałem ROM miui 12. Wszystko działało lecz postanowiłem zablokować bootloader. Po tym telefon zawiesza się na logu MI na kilka sekund znika i tak w kółko. Mogę wejść tylko w fastboot. Próbowałem wgrać ROM w Mi flash bez efektów. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 602 views
Witam Wymieniałem baterię w ww. telefonie. Wszystko odbywało się bez problemu, aż do ponownego złożenia telefonu. Po złożeniu telefon nie chce się włączyć, po podłączeniu ładowarki, telefon uruchamia się, jednak pokazuje tylko logo android one, następnie wyświetla stan baterii i rozpoczyna ładowanie baterii do 100% i tyle. Po powrocie do starej baterii dzieje się to samo.Macie może pomysł co może być problemem lub gdzie go szukać ?
Last reply by Gorerider, -
- 4 replies
- 16.8k views
Witam, Mam dość istotny problem z odbieraniem połączeń. Gdy na mój telefon przychodzi połączenie telefon (niezależnie czy jest zablokowany czy odblokowany) tylko wibruje lub dzwoni, lecz nie wyświetla mi możliwości odebrania telefonu z numerem oraz kontaktem. Jest zwykły ekran startowy lub menu, a telefon dzwoni. Po wszystkim wyskakuje mi komunikat o nieodebranym połączeniu. Dodam, że przywrócenie danych fabrycznych nie naprawiło problemu.
Last reply by Nikita_Bennet, -
- 18 replies
- 5.7k views
Witam Po aktualizacji mojego Mi A2 lite na wersję 10 androida (aktualizacja wbiła mi się 1 czerwca) mam problem z zalogowaniem się do sieci WiFi. Sieci WiFi są widziane bez problemu, ale po wpisaniu hasła wyrzuca komunikat : "nie udało się zapisać sieci" Nie mogę zalogować się do żadnej sieci, sprawdzałem różne opcje z zabezpieczeniem sieci na routerze: WPA/WPA2/ brak zabezpieczeń, nic z tego. Miał ktoś już taki problem ? Tomek.
Last reply by tomatos, -
- 3 replies
- 2.1k views
Witam, posiadam xiaomi mi a2 128gb i mam problem z prawidłowym działaniem bluetooth w samochodzie ford focus MK3 sync 1.0. Telefon się łączy z samochodem i wszystko jest ok, oprócz możliwości dzwonienia za pomocą samochodu. Komunikat brak sieci i na wyświetlaczu również brak zasięgu w samochodzie pomimo tego, że w telefonie jest pełen zasięg. Natomiast mogę wykonywać połączenia za pomocą telefonu. Wtedy działa. Czasem na chwilę zadziała i pokazuje siec wtedy mogę zadzwonić. Niestety po kilku minutach znowu brak sieci. Np samsung A5 2017 dziala bez problemu. Bardzo prosze o pomoc.
Last reply by Fitki, -
- 4 replies
- 916 views
Witam serecznie. Posiadam Mi A2 z wgranym TWRP oraz systemem miui polska. Dzisiaj instalując system zrobiłem w TWRP min. wipe system. Po tym pc nie widzi telefonu i tym samym nie mogę przekopiować systemu do pamięci wewnętrznej telefonu. W jaki sposób zainstalować teraz system miui polska. Czy przez otg da radę w tym stanie. Zamówiłem kabel otg ale może jest jakiś inny sposób na instalację miui polska w tym stanie. Mam dostęp do TWRP i fastboot. Z góry dzięki za odpowiedź.
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 855 views
Potrzebuję pomocy przy zmianie kolejności przycisków funkcyjnych w mi A2 i A2 Lite. Po aktualizacji do Androida 10 padła moja metoda przez adb. Wpisanie: settings put secure sysui_nav_bar "space,recent;home;back,space" nie przynosi już spodziewanego efektu. Może ktoś już przerabiał ten temat i podsunie rozwiązanie.
Last reply by Gravion, -
- 1 follower
- 1 reply
- 754 views
Przez pierwsze sekundy nagrywania filmiku na snapchacie czy też messengerze nie słychać dźwięku(ok. 3 sek, a czasami nawet dłużej). Głosówek także nie mogę nagrywać. Mam jeszcze drugi problem. Telefon posiadam od roku i mniej więcej od początku użytkowania, gdy jestem na snapchacie czy też na youtube i przyjdzie mi dymek czatu z messengera cały ekran zaczyna mi migać na czarno. Może ktoś wie co się dzieje z tym telefonem bo już nie ogarniam :c. Dodam jeszcze, że ostatnio zaktualizowałem do androida 10 i po tej aktualizacji co chwilę mi się coś tnie. Dużo już tych problemów ten telefon jest nawiedzony, ale jeszcze co jakiś czas mam tak, że na messenger…
Last reply by lukpiecz, -
- 4 replies
- 3.1k views
Witam, od kliku dni mam problem z ladowaniem mojego telefonu, non stop przerywa się ładowanie i tak w kółko ładuje nie ładuje, problem pojawił się z dnia na dzień czyż by to oznaczało że trzeba wymienić gniazdo USB? Telefon nie ma nawet pół roku
Last reply by szeket, -
- 0 replies
- 2.2k views
Witam użytkowników forum. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, bo już nie wiem co jest problemem, ciężko trochę to nawet opisać co się dzieje ... Jestem posiadaczem telefonu Xiaomi mi a2 lite od niecałych dwóch lat. Jakiś czas temu (hmmm... może pół roku temu) telefon zaczął się "zawieszać". Jest to bardzo dziwne zawieszanie, wygląda jakby telefon normalnie odpowiadał i był dostępny ale jednak nie jestem w stanie nic zrobić, trzeba go zresetować (zdarza się z częstotliwością kilka razy w ciągu dnia, zależy co robię). Kilka sytuacji: - ktoś do mnie dzwoni, ja o tym nie wiem, bo telefon ma zgaszony wyświetlacz, telefon jest osiągalny. Brak wibracji, brak podświetl…
Last reply by halfboy, -
- 0 replies
- 657 views
Witam Telefon xiaiomi mi a2 lite 2018 bodajże włącza się wpisuje pin , robię coś chwilę i telefon się wyłącza, taka sytuacja się powtarza jakiś czas temu miałem tak samo , wtedy zostawiłem na noc i było git a teraz nie mam na to czasu ma ktoś jakies pomysły?
Last reply by Maks1234, -
- 1 reply
- 3.2k views
Witam , dziś po akutalizacji mojego A2 LITE do Androida 10 , okazało się , że większość stron przez transmisje danych wyświetla "Ta witryna jest nie osiągalna" . Niektóre strony działają , przez wi fi działa wszystko , problem jest tylko przy "Danych komórkowych". Resetowałem tel , resetowałem ustawienie internetu , wpisywałem ręcznie ustawienia i dalej nic , do tego Chrome nie chce sie zaktualizować , wiesza sie na instaluje i tak cały czas. Zainstalowałem Opera żeby sprawdzić czy to może przeglądarka , na Operze to samo. Miał ktoś możę podobny problem ? , sieć to NJu mobile czyli Orange..., Nie działają też aplikacje typu allegro , alior banku , za to messenger dziala …
Last reply by nnd_newbie, -
- 1 reply
- 917 views
Dzień dobry, chiałem zmienić system na custom rom w mi a2 lite i po odblokowaniu bootloadera mam problem, mianowicie nie mogę zainstalować stockowego romu, dochodzi do 3/4 ładowania i wywala błąd missmatching image and device [23:57:01 ce696b3d0305]:MiFlash 2018.11.15.0[23:57:01 ce696b3d0305]:Thread id:15 Thread name:ce696b3d0305[23:57:01 ce696b3d0305]:image path:C:\Users\Admin\Desktop\telefon\daisy_global_images_V10.0.3.0.PDLMIXM_9.0[23:57:01 ce696b3d0305]:env android path:"C:\Users\Admin\Desktop\telefon\MiFlash20181115\Source\ThirdParty\Google\Android"[23:57:01 ce696b3d0305]:script :C:\Users\Admin\Desktop\telefon\daisy_global_images_V10.0.3.0.PDLMIXM_9.0\flash_a…
Last reply by Tymke17, -
- 4 replies
- 1.8k views
Cześć. Zablokował mi się Xiaomi Mi A2 Lite na Androidzie One. Tak to wygląda: ujeb.se/vNvZL Wpisuję hasło, które było ustawione jako drugie zabezpieczenie obok odcisku palca(te, o które system prosi co któreś odblokowanie palcem), ale nie odblokowuje to urządzenia. Po wprowadzeniu x prób prosi o zresetowanie urządzenia i sytuacja się powtarza. Po którymś wprowadzeniu błędnego hasła wyskoczył taki alert: "Ostrzeżenie: Twoje urządzenie zostanie wyczyszczone po 9 następnych nieudanych próbach odblokowania!" Na telefon nie można zadzwonić, po podłączeniu do komputera tylko się ładuje. Nie widać go w eksploratorze. Żaden rom nie był wgrywany, nic nie zmieniał…
Last reply by Ryusse, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam serdecznie . Na wstępie chciałbym się przywitać . Mam pewien problem z moim xiaomi mi a2 lite. Telefon pewnego razu upadł i od tego zaczęły kłopoty . Zacznijmy od podstaw . 1-Telefon z podpiętą baterią nie da się włączyć . 2-Telefon podpięty do ładowarki wraz z podpiętą baterią również nie włącza się . 3- telefon zaczyna dopiero reagować po podpieciu do ładowarki bez baterii . Włącza się wtedy i wyłącza i tak w kółko . 4-.. aby włączył się całkowicie i żeby możliwe było korzystanie z funkcji trzeba zrobić kilka razy bocznymi przyciskami hardboot ( przycisk power jednocześnie z ściszaniem ). Wtedy jak nie ma baterii w telefonie wskaźnik baterii …
Last reply by Motorider7, -
- 2 replies
- 1.4k views
Witam Dzisiaj zauważyłem, że mój mi a2 lite nie odtwarza dźwięku powiadomień. Możliwe, że coś przestawiłem albo to po aktualizacji ale nie mam pewności. Ktoś ma jakiś pomysł?
Last reply by pit24316,