mrosi Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 9s / 9 Pro India (nazwa kodowa: curtana). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V12.0.1.0.QJWMIXM_v12-10.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. UWAGA: To oprogramowanie NIE JEST PRZEZNACZONE do Redmi Note 9 Pro, który jest sprzedawany w Polsce - jest to zupełnie inny model! Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Wgrałem ten soft i zablokowałem sobie telefon... niestety resetuje się i staje na logo MIUI. Co więcej po kilku wipach niestety skasowałem również dane systemowe. Czy można wrócić do MIUI11? wgrywając na nowo firmware przez twrp tak jak by nie zapisywał go na pamięci wewnętrznej. Przechodzi cały proces - status successful i niestety znowu bootloop. Po podłączeniu do komputera w ogóle nie ma plików na pamięci wewnętrznej. Co więcej po restarcie charakterystyczna długa wibracja... Ktoś, coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 1 godzinę temu, r0bertt napisał: Wgrałem ten soft i zablokowałem sobie telefon... MiFlash bez blokowanie bootloadera. Potem ponowna instalacja TWRP i ROMu. Oczywiście o ile masz działający fastboot. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 3 minuty temu, mrosi napisał: MiFlash bez blokowanie bootloadera. Potem ponowna instalacja TWRP i ROMu. Oczywiście o ile masz działający fastboot. Podpowiesz tylko który Miflash - jest ich mnóstwo i nie wszystkie działają... z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 Ostatni, czyli najnowszy. Tyle. Każdy z nich działa tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Telefon wstał, ale tej wersji Xiaomi.EU nie jestem w stanie zainstalować, łapie bootloop (wipe) nie pomaga, wgrałem global i poczekam co inni napiszę. Dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 25 minut temu, r0bertt napisał: Telefon wstał, ale tej wersji Xiaomi.EU nie jestem w stanie zainstalować, łapie bootloop (wipe) nie pomaga, wgrałem global i poczekam co inni napiszę. Dzięki za pomoc! Przede wszystkim, jaki masz model. Jeśli kupowałeś w Polsce, to znaczy, że nie doczytałeś pierwszego posta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 (edited) W Chinach z Hiszpańskiego magazynu (9S Curtana) Edited October 28, 2020 by r0bertt Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 1 godzinę temu, r0bertt napisał: W Chinach z Hiszpańskiego magazynu (9S Curtana) I jesteś pewny, że zrobiłeś wszystko zgodnie z procedurą? Włączając w to "Format Data" w TWRP...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Dnia 28.10.2020 o 15:05, mrosi napisał: I jesteś pewny, że zrobiłeś wszystko zgodnie z procedurą? Włączając w to "Format Data" w TWRP...? Tak, telefony Xiaomi flashuje od Red Rica i miałem ich multum bo wymieniam je średnio co 2-3 miesiące, generalnie wsparcie dla Note 9s to dramat (zdecydowanie wolę tygodniowe aktualizację). Ten model jak i soft jest mocno niedopracowany, drugi raz go nie kupiłbym, raczej sprzedam, bo mi nie leży ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts