gothic77 Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 Koledzy. Mam problem ze swoim POCO F2. Był oddany na gwarancji do punktu, bo wysiadło mi ładowanie. Została wymieniona bateria oraz płytka USB. Okazuje się, że po tygodniu użytkowania problemy jest ten sam i nie ukrywam, że zaczynam nie lekko irytować. Orientuję się ktoś jeżeli chodzi o zwrot takiegoż telefonu i zwrot pieniędzy, bo wpadło mi w oczy, że w czasie drugiej reklamacji i do tego z tą samą przypadłością mogę się zwrócić o coś takiego, bo jest to jako poważna wada.
Adam Błażejewski Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Można było od razu zwrócić go z tytułu rękojmi. Nie wiem czy naprawianego przez serwis możesz oddać do sprzedawcy. Na pewno gdybyś od razu wysłał do sprzedawcy mogłeś zażądać wymiany na nowy wolny od wad. Mam nadzieje że to był autoryzowany serwis, a nie jakiś punkt GSM?. nie napisałeś gdzie kupiłeś telefon a warunki gwarancji różnią się w zależności od sklepów, choć te podstawowe powinny być takie same w każdym sklepie.
Adam Błażejewski Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Ja jeszcze z odmową się nie spotkałem. Wielokrotnie zwracałem różny sprzęt i nie było z tym problemu. Jeśli chodzi o rękojmię to sam decydujesz w jakiej formie ma być to załatwione. To jest prawo kupującego a nie prawo sprzedającego. @dzidexx poczytaj sobie kodeks cywilny w OpenLex.
Adam Błażejewski Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 W Komputroniku w ten sposób wymieniłem HTC One parę lat temu, i nie było problemu. Uznali mi to i wymienili na nowy egzemplarz.
Rekomendowane odpowiedzi