Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wgrałem Miui 20.10.22 oparte o androida 11. Niestety to był błąd, w skrócie telefon działa źle. W dodatku te nieszczęsne dymki czatu, które są bezużyteczne. Chciałbym wrócić do androida 10. Jest to możliwe? Jak mogę to zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Wgraj nową wersję  twrp i problem powinien zniknąć.

Sorry ale poczytaj w opisie softu ...

Edit.

Właśnie jestem po tym zabiegu.  Wgrałem nowsze TWRP.

Downgrade romu z poziomu twrp do wcześniejszej wersji nie pomógł ... telefon dalej się przycinał , wyłączał , wyłączał przy 30 procentach baterii ... świrował jeszcze bardziej.

Nie bierz tego do siebie , większość z nas taka była ..... szukaj rozwiązań jak znajdziesz i nie wychodzi to pytaj.

Poniżej opis jak zainstalować twrp
https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Edytowane przez pysiow
Opublikowano (edytowane)

Gość nie pyta jak zaktualizować TWRP tylko czy idzie zrobić downgrade do Android 10 (Miui12 Stable). Zresztą ja sam bym chciał wiedzieć jak to zrobić. Bo przywrócenie kopii zapasowej, którą zrobiłem kończy się powrotem do TWRP, a nie wczytywaniem systemu. Interfejs laguje, nie mam teraz podglądu aplikacji (albo łapie bug i zaczyna migać okno), Magisk nie działa (flash powoduje wejście w tryb Fastboot).

Edytowane przez CrisPell
Opublikowano

Finalnie udało mi się zrobić downgrade. Najpierw MiFlashem wgrałem rom z pliku tgz, w tym przypadku był to global na 10-ce.

Na szczęście się powiodło, więc potem było z górki i wgrałem xiaomi.eu na 10-ce, w tym przypadku 20.9.17.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...