morr29 Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) Od 5 dni usiłuję uruchomić POCO F2 PRO. Telefon kupiony od majfrendów z Globalem. Bootloader odblokowany po odczekaniu ustawowych 7 dni. Na wstępie zaznaczę, że próbowałem różnych konfiguracji z wykorzystaniem google platform-tools TWRP 3.4.0, 3.4.1b, 3.4.2b xiaomi.eu 20.7.2, 20.9.24, i stable V12.1.3.0 Partycje czyściłem zarówno przez TWRP>format data jak i polecenie fastboot -w. Po instalacji romu system nie podnosi się. Factory reset po instalacji również nie pomaga. Instalacja przeprowadzona zgodnie z instrukcją na forum (poprzednie 5 czy 7 instalacji przebiegło bez problemu). Ktoś? Coś? Edytowane 26 Października 2020 przez morr29
Seiko Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 42 minuty temu, morr29 napisał: Od 5 dni usiłuję uruchomić POCO F2 PRO. Telefon kupiony od majfrendów z Globalem. Bootloader odblokowany po odczekaniu ustawowych 7 dni. Na wstępie zaznaczę, że próbowałem różnych konfiguracji z wykorzystaniem google platform-tools TWRP 3.4.0, 3.4.1b, 3.4.2b xiaomi.eu 20.7.2, 20.9.24, i stable V12.1.3.0 Partycje czyściłem zarówno przez TWRP>format data jak i polecenie fastboot -w. Po instalacji romu system nie podnosi się. Factory reset po instalacji również nie pomaga. Instalacja przeprowadzona zgodnie z instrukcją na forum (poprzednie 5 czy 7 instalacji przebiegło bez problemu). Ktoś? Coś? Rozumiem, że działa fastboot? Jeśli tak. Więc musisz wgrać rom z Miui flash tool (plik tgz, instrukcja na forum), potem ponownie odblokować bl, wgrać twrp z poziomu fastboot, wejść w TWRP, zrobić format data, zrobić reboot do TWRP wgrać rom na karte/telefon zainstalować -> wipe cashe/dalvik i reboot system. U mnie dopiero w ten sposób poszło. Fakt inny telefon ale te same MIUI. 1
morr29 Opublikowano 26 Października 2020 Autor Opublikowano 26 Października 2020 Tylko który rom? Kiedyś latest china dev się wgrywało, a teraz?
Adam Błażejewski Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 Wgraj ostatnią wersję romu z którą kupiłeś telefon. Global, EEA itp.
morr29 Opublikowano 26 Października 2020 Autor Opublikowano 26 Października 2020 Problem rozwiązany. Dla potomnych: Zgodnie z radą @Seiko zainstalowałem "Latest Stable Global" pobierając rom ze strony https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/. W MiFlash, w prawym dolnym rogu zaznaczyłem "clean all" a nie "clean and lock", przez co bootloader pozostał odblokowany. Następnie zgodnie z instrukcją dla Redmi K30 https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-redmi-k30-k30-5g/ wrzuciłem rom stable xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_V12.1.3.0.RJKCNXM_v12-11 i wszystko ruszyło. Dzięki, temat do zamknięcia. 2
mrosi Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi