szalonuwer Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Witam kupiłem telefon od znajomego z papierami i pudełkiem on przed sprzedażą zresetował go fabrycznie a jak teraz ja go konfiguruje to wyskakuje mi taka wiadomość: "urzadzenie zostało zresetowane.Aby kontynuować,zaloguj sie na konto google,które wczesniej było synchronizowane na tym urzadzeniu" Co robić w takim przypadku? A i tak pytałem go o maila ale go nie pamięta a tym bardziej hasła do niego. Factory reset nie pomogło bo i tak ciągle wyskakuje to samo
Netoper Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Jak jest tylko problem z Google to system można wrzucić przez zwarcie testpointów, i fon będzie czysty, gorzej jak jeszcze był zalogowany do konta Mi.Wtedy trza do suportu Xiaomi pisać z udokumentowaniem zakupu.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Najlepiej niech rozłoży telefon na drobny mak i odda do serwisu... Ech, "podadnicy"... @szalonuwer, zażądaj d kolegi żeby usunął telefon z konta Google. Od dłuższego czasu Google zabezpiecza telefony poprzez przypisanie i możliwość lokalizacji z określonego konta. Tak jak w przypadku konat Xiaomi. Przed sprzedażą więc musi telefon uwolnić poprzez usunięcie konta Google z telefonu, dopiero potem jest resetem do wartości fabrycznych, i usunięciem urządzenia z ustawień konta Google. Np. via przeglądarka www. BTW, Zmień tytuł na zgodny z Regulminem.
Netoper Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Ehh... przecież napisał że nawet nie wiadomo do jakiego konta jest ten fon zapięty.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
brawo Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Sprzedający nie wie gdzie co i jak, brak pamięci. Kupujący kupił wszystko z kwitami, ale z nie działającym telefonem... Dziwne to wszytko. Oczywiście że oddaj jak najszybciej go.
mrosi Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Dokładnie. Oddaj kumplowi. Choć z drugiej strony fajny taki kumpel, co to ładuje w takie bagienko, sprzedając cegłę...
mrosi Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi