Skocz do zawartości

Oszczędzanie baterii OFF, a brak aktualnych powiadomień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Od godziny przekopuję forum, jak i google w ogóle nie mogąc znaleźć rozwiązania problemu.

Nie mam włączonego oszczędzania baterii, ani żadnych indywidualnych energooszczędnych restrykcji nałożonych na aplikacje, a mimo tego nie otrzymuję aktywnie powiadomień mailowych, a także czasem z banku czy messengera. 

W ustawieniach baterii widnieje informacja "oszczędzaj baterię gdy urządzenie jest zablokowane", niestety nie znalazłem nigdzie opcji zmiany tego ustawienia, ani żadnego konkretnego rozwiązania na forum, padają jedynie ogólniki w niektórych postach.

Jest to dla mnie o tyle uciążliwe, gdyż pracuję w helpdesku i powiadomienia o nowych mailach są dla mnie bardzo istotne.

Uprzedzając Szanownego Admina zanim mi zamknie post - szukając po słowach kluczowych 'tryb ukryty oraz oszczędzaj baterię gdy..." nie znalazłem rozwiązania problemu. 

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Mi9 SE
MIUI 12.0.1 global
Android 10 QKQ.1.190828.002

Opublikowano

A jaka to aplikacja do meili?
Musisz wejść w ustawienia danej aplikacji. Można w to wejść przytrzymując dłużej paluchem daną ikonę i wówczas wyskoczy dodatkowe menu. Później wybierasz "Informacje". Tam są różne ustawienia np. oszczędzanie energii. Trzeba to kliknąć i wybrać "bez ograniczeń" ale od razu mówię, że aku będzie szybciej leciało. No ale coś za coś... No i jeszcze jeszcze opcja do włączenia "autostart" dla danej aplikacji. Te dwie opcje na pewno utrzymają działanie aplikacji w tle, ale jak mówię coś kosztem czegoś.

Do sprawdzenia są też powiadomienia na ekranie blokady.

Opublikowano (edytowane)

Korzystam z wbudowanego Gmaila. Synchronizację mam włączoną, oszczędzania baterii nie mam w ogóle w info o aplikacji (scr). Ciekawa sprawa, bo na liście 'Autostart' w ogóle nie ma Gmaila. 

Powiadomienia są bez zarzutu, zarówno na AOD jak i na belce się pojawiają. Problem w tym, że pojawiają się, gdy telefon się wybudzi zainicjowany np messengerem, czy dwuklikiem w ekran. Im dłużej telefon spoczywa na biurku, tym dłuższa cisza z powiadomieniami.

Screenshot_2020-10-14-14-13-19-998_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez mrselfdestruct
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...