mrselfdestruct Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Szanowni, Od godziny przekopuję forum, jak i google w ogóle nie mogąc znaleźć rozwiązania problemu. Nie mam włączonego oszczędzania baterii, ani żadnych indywidualnych energooszczędnych restrykcji nałożonych na aplikacje, a mimo tego nie otrzymuję aktywnie powiadomień mailowych, a także czasem z banku czy messengera. W ustawieniach baterii widnieje informacja "oszczędzaj baterię gdy urządzenie jest zablokowane", niestety nie znalazłem nigdzie opcji zmiany tego ustawienia, ani żadnego konkretnego rozwiązania na forum, padają jedynie ogólniki w niektórych postach. Jest to dla mnie o tyle uciążliwe, gdyż pracuję w helpdesku i powiadomienia o nowych mailach są dla mnie bardzo istotne. Uprzedzając Szanownego Admina zanim mi zamknie post - szukając po słowach kluczowych 'tryb ukryty oraz oszczędzaj baterię gdy..." nie znalazłem rozwiązania problemu. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Mi9 SE MIUI 12.0.1 global Android 10 QKQ.1.190828.002
brawo Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 A jaka to aplikacja do meili? Musisz wejść w ustawienia danej aplikacji. Można w to wejść przytrzymując dłużej paluchem daną ikonę i wówczas wyskoczy dodatkowe menu. Później wybierasz "Informacje". Tam są różne ustawienia np. oszczędzanie energii. Trzeba to kliknąć i wybrać "bez ograniczeń" ale od razu mówię, że aku będzie szybciej leciało. No ale coś za coś... No i jeszcze jeszcze opcja do włączenia "autostart" dla danej aplikacji. Te dwie opcje na pewno utrzymają działanie aplikacji w tle, ale jak mówię coś kosztem czegoś. Do sprawdzenia są też powiadomienia na ekranie blokady.
mrselfdestruct Opublikowano 14 Października 2020 Autor Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Korzystam z wbudowanego Gmaila. Synchronizację mam włączoną, oszczędzania baterii nie mam w ogóle w info o aplikacji (scr). Ciekawa sprawa, bo na liście 'Autostart' w ogóle nie ma Gmaila. Powiadomienia są bez zarzutu, zarówno na AOD jak i na belce się pojawiają. Problem w tym, że pojawiają się, gdy telefon się wybudzi zainicjowany np messengerem, czy dwuklikiem w ekran. Im dłużej telefon spoczywa na biurku, tym dłuższa cisza z powiadomieniami. Edytowane 14 Października 2020 przez mrselfdestruct
brawo Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 No faktycznie nie ma, bo też sprawdziłem. Ja używam BlueMeila. To chyba ci nie pomogę niestety.
pkonrad Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi