Skocz do zawartości

System nie startuje na MIUI 12 Stabilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z POCO F2 PRO. Mianowicie, 1. bootloader odblokowany 2. twrp wgrane 2.1 problemy zaczynają się przy wipe/format data -> yes, mianowicie pojawia się napis czerwonym kolorem unable to decrypt fbe device, ale format w twrp idzie dalej i na koniec successful. Reboot recovery, podpinam do komputera telefon i komputer widzi internal storage, kopiować systemu nie mogę, z pomocą przychodzi OTG, system miui polska 12 stabilne dla poco f2 pro, przy wgrywaniu systemu ponownie pojawia się napis unable to decrypt fbe device, ale instalacja trwa i kończy się sukcesem, przynajmniej tak pisze twrp. telefon nie ładuje systemu tylko przechodzi ponownie do twrp. komputer widzi folder twrp, można kopiować pliki przy pomocy twrp z komputera. reboot system raz jeszcze i znowu to samo, jesteśmy w twrp. cała procedura od początku z tym że teraz oprócz unable to decrypt fbe device, to wyskakuje coś takiego unable to open loop device: /dev/block.loop17 unable to open loop device: /dev/block.loop18 unable to open loop device: /dev/block.loop19 wipe/format data i instalacja softu kończy się sukcesem mimo czerwonych napisów jak wyżej. System nie wstaje, ładuje twrp. Może ktoś pomóc?

Edytowane przez Infans
Poprawiony temat wątku
Opublikowano (edytowane)

Podepnę się pod temat, mam to samo. 

Telefon zakupiony w Polsce z softem na EU. 

Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, wipe wszystko co trzeba, instalacja romu, restart i znów TWRP. Kombinuje z różnymi recovery i romami i ciągle to samo. 

Próbowałem wgrać też rom przez Mi flash ale nie idzie. Wyskakuje error i komunikat ze zdjęcia Czy zakup kabla EDL może rozwiązać problem instalacji miflaszem? 

IMG_20201011_030759-picsay.jpg

Edytowane przez PiterSugar
Opublikowano
10 godzin temu, PiterSugar napisał:

Czy zakup kabla EDL może rozwiązać problem instalacji miflaszem?

Nie. Kabel do edl niczego nie rozwiąże. Instalacja w edl bez specjalnego konta jest zablokowana. Miflash tylko w fastboot, oczywiście rom fastboot musisz mieć.

Opublikowano (edytowane)

Rozwiązałem ten problem!

Zainstalowałem TWRP o nazwie TWRP_lmi ( po uruchomieniu jest to 3.4.-2b-0623) , wgranie romu na tym recovery powoduje powrót do recovery.

Skopiowałem do pamięci telefonu EvolutionX_4.7_lmi-10.0-20201009-0508-OFFICIAL.

Wgrałem twrp-3.4.0-14-lmi-mauronofrio( kopiowałem rom na tym TWRP_lmi bo na mauronofrio nie mogłem nic przekopiować z kompa)

Wgrałem ten rom i zrobiłem format pamięci.

Zresetowałem fona i zaczął się ładować system.

Ponownie wgrałem TWRP_lmi i zrobiłem format, reset do systemu i po około 10-15 minutach telefon się uruchomił.

Przeklikałem wszystkie ustawienia systemu i zrobiłem reset do recovery.

Zainstalowałem miui 12 ze strony miui polska i wszystko działa!

Przy wejściu do recovery woła hasło, należy wpisać hasło blokady ekranu.

Edit, poinstalowałem apki ze sklepu i wpadłem na pomysł że zrobię roota. I tu schody bo tel jest zaszyfrowany a wczesniesze hasło nie działa. Nie daje się też sformatować, po resecie wraca do systemu i wszystko działa.

Edytowane przez PiterSugar