Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj przestał działać mi głośnik słuchawki. W trakcie połączenia muszę przełączać na tryb głośnomówiący aby usłyszeć rozmówcę. Dźwięk działa też na słuchawkach.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Telefon nie upadł ani nie zamókł.

Opublikowano

Czy jak przełączasz na tryb głośnomówiący to masz np. ikonkę jakby słuchawki włączone? I drugie pytanie, nie gra całkowicie głośnik czy delikatnie coś słychać.? Bo albo masz zwore w gnieździe słuchawkowym lub uszkodzony głośnik. Może też być mocno zabrudzony głośnik. Wtedy tryb hardcore w czyszczeniu - delikatnie spirytusem i powietrzem. Można uszkodzić ale nie działającemu bardziej nie zaszkodzi ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 minut temu, pobutek napisał:

Czy jak przełączasz na tryb głośnomówiący to masz np. ikonkę jakby słuchawki włączone? I drugie pytanie, nie gra całkowicie głośnik czy delikatnie coś słychać.? Bo albo masz zwore w gnieździe słuchawkowym lub uszkodzony głośnik. Może też być mocno zabrudzony głośnik. Wtedy tryb hardcore w czyszczeniu - delikatnie spirytusem i powietrzem. Można uszkodzić ale nie działającemu bardziej nie zaszkodzi ;)

Nie mam widocznej ikonki słuchawek. Telefon ma raptem miesiąc. Słuchawki nie były podłączane.

W ogóle nic nie słychać, nawet brzęczenia. Rano działał normalnie, od godziny cisza. Podejrzewam, że jednak uszkodzony. Może ukryta wada fabryczna, zimny lut?

Opublikowano

Jak nowy to raczej uszkodzony. A masz opcje w oprogramowaniu czyszczenie głośnika? Albo zobacz w ustawieniach klikając kilka razy na wersja jądra i zobacz speaker test.

Opublikowano
19 minut temu, pobutek napisał:

Jak nowy to raczej uszkodzony. A masz opcje w oprogramowaniu czyszczenie głośnika? Albo zobacz w ustawieniach klikając kilka razy na wersja jądra i zobacz speaker test.

Zrestartowałem telefon, ściągnąłem ostatnią wersję MIUI, podłączyłem ładowarkę i zadzwoniłem z drugiego telefonu. Co ciekawe po 15 sekundach połączenia głośnik zaczął działać i działa cały czas. Dzięki za zainteresowanie i poświęcony czas.

Pozdrawiam.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...