BoguszekP Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Witam Mój problem dotyczy roborock s5 max. Zakupiony około tygodnia temu. Pierwsze uruchomienie zgodnie z instrukcją. Urządzenie połączyło się z siecią wi fi objechało całe mieszkanie w celu mapowania. Po jego zakończeniu włączone zostało sprzątanie. Po chwili ze względu na niski poziom baterii urządzenie odnalazło stację ładującą, wjechało na nią i zaczęło się ładować. Zaglądając do aplikacji widać było, że akumulator ładuje się. Po naładowaniu do 100% włączone zostało sprzątanie, ale nic się nie dzieje a po chwili odkurzacz znowu zaczyna się ładować gubi połączenie wi fi i tyle ze sprzątania. Mam pytanie w związku z tym w czym może tkwić problem czy w samym urządzeniu, czy w stacji dokującej, czy w sieci wi fi i routerze? Pozdrawiam
Maciej Kubiak Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Cześć, Mam dokładnie ten sam problem z Xiaomi Mi Vacuum 1st gen. Poodkurzałem 3 pomieszczenia, wrócił do stacji doładować się. Po uzyskaniu 100%, włączyłem żeby posprzątał strefowo, pojawił się komunikat "starting zone cleanup" i wyjechał ze stacji. Wszedłem w tryb sprzątania żeby zmienić na turbo i zgasł. Po wsadzeniu go do docka pojawia się dźwięk i komunikat "charging", mimo,że w aplikacji jest informacja o naładowaniu 100%. Ani reset nie pomaga, ani odłączenie akumulatora na noc. Normalnie się paruje z aplikacją, jednak nie działa żadna funkcja. Z przycisków na odkurzaczu tez. Kliknę zwykłe sprzątanie, to nie wyjedzie z docka, pojawi się komunikat, który się urywa i restartuje się. Podmieniłem już akumulator od innego (sprawnego) odkurzacza pożyczonego od sąsiada. Czy to spalona płyta główna, czy może gdzieś wystarczy rozładować jakiś kondensator, czy może zrobić reset "na twardo"? Ewentualnie zaktualizować przez USB? Nigdy nie robiłem tego i nie wiem do czego służy ten port miniUSB w odkurzaczu. Nie jestem też laikiem technicznym, wymieniłem już w nim kiedyś turbinkę i akumulator, także rozkręcenie go celem naprawy dla mnie to żaden problem. Filmik mogę podrzucić. W razie jakby ktoś miał jakieś informacje co z tym fantem zrobić, proszę o PW . Mój egz. jest kupiony ponad 2 lata temu w Chinach, więc o żadnej gwarancji nie ma mowy. Pozdrawiam https://youtu.be/JCmu-96_Awc
Maciej Kubiak Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Jedno jest pewne - podmiana płyty głównej nic nie zmienia (w moim przypadku) poza pozbyciem się 200zł z portfela i braku odkurzacza przez miesiąc, zanim przyszła paczka z Chin. Nie chce mi się dalej szukać, wiem, że sprawny jest akumulator, płyta główna. Zostaje radar LDS, turbinka, napędy kół... Jakieś pomysły??
Totu Mi Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Cześć. Mój Roborock S5 Max wczoraj po wykonaniu sprzątania zadokował i wyłączył się. Nie widziałem tego ale wnioskuje z historii. Posprzątał co widać, i znalazłem go na stacji ale jako wyłączony. Aplikacja oczywiście zgłosiła tryb offline. Myślałem że bateria, ale podmieniłem krzyżowo na inną z s55 i ta s5 max do s55 i na pewno jest ok. Nie jestem w stanie go uruchomić w żaden sposób. Ładowarka też ok bo s55 działa na obydwu a s5 Max na żadnej. Macie jakieś pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi