Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Ostatnio nie mogę polacyzc swojego telefonu z moim samochodem. Co chwile się wylacza I wlacza I wyskakuje bluetooth wciąż przestaje działać. Przywracalem tel do ust fabrycznych, czyscilem pamięć bluetooth I nic.... 

Wcześniej dzialalo wszystko ok, po ostatniej aktualizacji niestety wystapil ten problem. Jakieś ponysly co mogę zrobić ? 

Opublikowano
27 minut temu, Netoper napisał:

Ale po co tak dramatycznie, może wystarczy wymienić samo radio...

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Za późno. Dostosowalem się do pierwszej odpowiedzi. Właśnie zamowilem nowe auto. Będzie za 3 msc. Dzięki za pomoc. 

• Like 1
Opublikowano

Masz rozmach, :) ja bym jednak zaczął od wymiany radia, jakby nie pomogło to bym przepatrzyl forum.
Fona masz może zaktualizowanego do andka 10? Jeśli tak, to jedynie pozostaje Ci rolback, albo wcielić się w Buddę i oczekiwać w pokorze aż google poprawi to co zwaliło.
Problem z bluetooth z andkiem 10 jest może mało poruszany na tym forum, ale ta choroba, baa by nie rzec epidemia, dotyczy nie tylko xiaomi ale i bardziej prestiżowe marki.

A na poważnie, zerknij w moje posty, tak ze 20 w tył albo mniej/więcej, opisałem jak opiekun produktu od Google skwitował zgłaszane problemy z bluetooth w and10. Nie doszedłem do sedna czy to dotyczy tylko mediateków czy też snapów, bo nie wnikałem w specyfikację modeli fonów których userzy zgłaszali problem bezpośrednio na forum googla. Szlag mnie trafił po aktualizacji do 10 i zrobiłem rolbacka, i odpukać wrzody na żołądku przestały piec, i nie ma problemu bluetooth.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Netoper napisał:

Masz rozmach, :) ja bym jednak zaczął od wymiany radia, jakby nie pomogło to bym przepatrzyl forum.
Fona masz może zaktualizowanego do andka 10? Jeśli tak, to jedynie pozostaje Ci rolback, albo wcielić się w Buddę

To teraz pytanie. Jako że jestem amebą techniczna jak zrobić rollback do poprzedniej wersji androida? ;)

Edytowane przez mrosi
Nie przewalamy bezmyślnie całej, cytowanej zawartości...
Opublikowano (edytowane)

Ja wrzuciłem ROM indonezyjski, bo ma dialer i kontakty Xiaomi.

A procedura dość prosta, ja jako ginekolog amator sobie poradziłem, to i inni też powinni default_smile.png

Odblokować bootloader

Pobrać ROM pod fastboota

Wgrać go przez mi flash (najlepiej na kompie z Intelem, bo na AMD potrafi jaja robić.

Odblokowanie, zasysasz miunlock, i postępujesz według tego co się wyświetli, czekasz 168 godzin no i wtedy flash robisz miflashem.

Gdzieś tu na forum ponoć jest dział poradniki, z TT cieżko mi odszukać linka, no i w tym dziale jest opisane jak odblokowywać i jak wgrać , tylko weź pod uwagę że niektóre poradniki były pisane branzylion lat temu, i np już nie trzeba pisać do Xiaomi błagalnych próśb o zezwolenie na odblokowanie tylko w obecnych nowożytnych czasach wystarczy bezpośrednio posiłkować się miflashem.

Jakby co to dopytaj wujka google jak wgrać roma fastboot do fona .

Wygraj konkretnie te wersję co na screenie, no i po konfiguracji fona zablokuj od razu aktualizacje coby Ci znowu nie podmieniło systemu z w miarę działającego na padakowy.

Oczywiście możesz pobrać i wgrać wersję EU romu, ale będziesz mieć kastrata z dialerem i kontaktami google, tylko też zwróć uwagę żeby to była wersja z andkiem 9 .

Jak już będziesz mieć fona na 9, to powróci Ci banan na twarzy że fon będzie dogadywał się z radiem.

Ps. Tylko najpierw dogoń kupca co łyknął Twój pojazd, i niech oddaje , no bo nie będziesz mieć jak sprawdzić czy parowanie wróciło.

W razie co wpieraj mu, że dostałeś cynka że pojazd zawirusowany, i jako ostatni właściciel musisz go zawlec na kwarantannę default_smile.png

0ec692a11f06414162aea2a86cb3b228.jpg

Edytowane przez mrosi
Ostatnie ostrzeżenie - przestań dodawać puste wiersze