Problemy techniczne
28 topics in this forum
-
- 7 replies
- 34.4k views
WItam, mam taki problem. Kupiłem tel Xiaomi redmi note 8 pro. Zassało mi kontakty z konta google. I te kontakty są ok. Natomiast jak 1 kontakt dodałem ręcznie z poziomu telefonu to jak ten kontakt do mnie dzwoni to wyświetla się sam numer telefonu bez żadnej nazwy. Jak to naprawić ? Co robię źle? Siedzę nad tym od godziny. Pomocy.
Last reply by Rafał93, -
-
- 1 reply
- 28.8k views
Witam potrzebuję waszej pomocy nie mogę dojść przy ustawieniach Chcę usunąć wybieranie głosowe w aplikacja takich jak Messenger czy pisanie sms-ów, https://ringtonesfree.info/messages-sms
Last reply by marcin19883, -
- 16 replies
- 6.6k views
Cześć. Otóż odblokowałem dzisiaj Bootloader w swoim Mi 8 Pro na co cierpliwie czekałem... Wgrałem TWRP z oficjalnej strony wszystko poszło pomyślnie i tyle... TWRP nie uruchamia się. Zamiast TWRP jest MI Recovery.. Jak to ugryźć ? Nigdy nie miałem z takim czymś do czynienia. Liczę na kompetentną odpowiedź na w/w problem. Pozdrawiam !
Last reply by Koza128, -
- 7 replies
- 8.6k views
Od kiedy kupilam telefon xiaomi redmi 8 pro, nie przyjmuje polaczen przychodzacych. Operator sprawdzil kilkakrotnie i i wina nie lezy po ich stronie. W ustawieniach telefonu tez nie mam nic zablokowane ani zadnej czarnej listy. Prosze o pomoc. Nie przychodzą mi rowniez smsy ze ktos probowal sie ze mna połączyć. Jako ciekawostke napisze ze moj mąż, syn i jedna znajoma sie dodzwoni bez problemu(tylko te trzy osoby) a z innych numerow nie ma możliwości sie do mnie dodzwonić. Pozdrawiam Justyna
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 493 views
Od pewnego czasu gdy wyłączam dymki czatu to telefon mi się zacina do takiego stopnia że muszę go zresetować, nie mam pojęcia czym jest to spowodowane
Last reply by reszkaal, -
- 0 replies
- 481 views
Witam mam taki problem ze przy rozmowie przez telefon mam bardzo cichy dźwięk. Przy rozmowie przez bluetooth czy na głośnomówiącym jest normalnie. Podejrzewam zapchana siateczkę głośnika i tutaj moje pytanie, macie jakiś sposób żeby ją wyczyścić? Czy tylko wymiana? Jeśli wymiana to czy można wymienić sama siateczkę? Gościu w serwisie telefonów(nie oficjalne Xiaomi czy cokolwiek) chce wymieniać wraz z głośnikiem.
Last reply by EnaM, -
- 1 reply
- 2.3k views
Dzień dobry, Mam telefon Redmi Note 8 Pro, w którym po kilku tygodniach użytkowania, podczas rozmowy przy włączonej opcji głośnika (zestaw głośnomówiący) pojawiają się zakłócenia, takie jak na poniższym filmie: https://imgur.com/a/dH61csU Zakłócenia pojawiają się sporadycznie - czasami zaraz po nawiązaniu połączenia, czasami po jakimś czasie, czasami nie ma ich w ogóle. Pojawiają się zawsze gdy osoba z którą rozmawiam mówi. Czy spotkaliście się z podobnym problemem? Czy można rozwiązać go samemu czy trzeba wysłać telefon do serwisu? Szczegóły telefonu: - wersja MIUI: 12.0.2 Stabilna (QGGEUXM) - wersja andr…
- 2 replies
- 2.1k views
Witam Posiadam od kilku miesięcy telefon Xiaomi Mi 8 Pro, zakupiony w dużej polskiej sieci sklepów. Niedawno pojawił się problem z migotaniem/błyskaniem ekranu zablokowaniu/wygaszaniu ekranu. Czasami, przy korzystaniu z niektórych aplikacji, zablokowanym ekranie,, Np po odłączeniu słuchawek podczas rozmowy na discord z nakładką głosową, ekran robi się czarny z migającymi paskami, i telefon reaguje dopiero po zrobieniu hard reset. Włączyłem telefon w trybie awaryjnym i tam problem także występuje. Wersja miui Global 12.0.1 (QECMIXM). Android 10. Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Co robić? telefon oddać na gwarancję?
Last reply by Luxperpetua, -
- 1 reply
- 844 views
Witam, otóż dzisiaj pobrałem najnowszą wersję systemu MIUI. Instalacja przebiegła pomyślnie, telefon uruchomił się ponownie. Ikony są widoczne, lecz aplikacje się nie włączają. Wyskakuje komunikat: Przed otwarciem aplikacji poczekaj, aż urządzenie w pełni się uruchomi ponownie. Jaka może być przyczyna tego błędu? Jak można to naprawić? Dodam jeszcze, że sam parę razy uruchamiałem telefon ponownie, niestety bez rezultatu. Dziękuję.
- 0 replies
- 633 views
Witam mam pytanie odnosnie Mi 8pro Zaktualizowalem telefon do Miui 12 i po paru dniach zawiesil sie caly czas pokazuje logo Android i Mi nie chce sie zalaczyc pokazuje tez Fastboot Powiem szczerze,że nie mam pojecia jak to naprawic absolutnie nic
Last reply by gabmike, -
Witam. Szukam po necie jakiegoś rozwiązania i nie mogę znaleźć. Już mówię w czym rzecz. Posiadam telefon Redmi Note 8 Pro 128 GB. Mój problem dotyczy zdjęć, a dokładnie ich jakości. Otóż jak robię zdjęcia, to telefon zapisuje mi je w pamięci, ale za to w bardzo niskiej jakości. Rozmiar zdjęcia to kilkaset kb !!! Jednocześnie to samo zdjęcie telefon mi kopiuje na dysk google i jest ono tam w super jakości 3-4MB. Druga kwestia dot. właśnie transferu danych. Zdjęcia czy filmy nie dość, że lądują mi z automatu ma dysku google, to wszystko zjada mi transfer danych, tak więc czasami zdarza się że po kilku dniach nowego okresu rozliczeniowego zostaje mi 0MB danych mobi…
Last reply by hiacenty, -
- 6 replies
- 4k views
Jak w temacie. Ostatnio nie mogę polacyzc swojego telefonu z moim samochodem. Co chwile się wylacza I wlacza I wyskakuje bluetooth wciąż przestaje działać. Przywracalem tel do ust fabrycznych, czyscilem pamięć bluetooth I nic.... Wcześniej dzialalo wszystko ok, po ostatniej aktualizacji niestety wystapil ten problem. Jakieś ponysly co mogę zrobić ?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 803 views
Witam po włączeniu hotspota w moim xiaomi redmi note 8 pro ( w sieci plus) i po podłączeniu innego urządzenia do tego hotspota ( testowane na laptopie i tablecie ) hotspot na urządzeniu się wylacza i po chwili znów znajduje hotspota... Miał już ktoś taki problem czy to wina aktualizacji, sieci ?
Last reply by Szama1906, -
- 1 reply
- 2.1k views
Witajcie, tak jak w temacie - rozmawiając z ludźmi na messengerze, gdy ktoś do mnie napisze rozmowa automatycznie przeskakuje do tej nowej konwersacji, gdy jeszcze nie zdążę skończyć pisać w poprzedniej. Mimo, że nie dzieje się to za każdym razem to i tak jest to bardzo częste. Miałem tak samo pod koniec użytkowania Redmi Note 4, a teraz w nowym RN8 PRO. Ktoś miał może podobny problem? Szukałem w necie, ale nigdzie takiego tematu nie znalazłem. P. S. Czystość ekranu zawsze staram się zachować
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.8k views
Dzień dobry wszystkim. Kupiłem dzisiaj telefon Xiaomi Redmi Note 8 pro, wszystko elegancko śmiga po za internetem mobilnym. Jestem w Play, próbując uzyskać konfigurację w play dla telefonu strona pokazała że nie ma takiej konfiguracji. Spróbowałem więc skonfigurować go ręcznie, zmieniając nazwę APN, raz PLAY.Internet, raz INTERNET, nic nie pomogło. Jakieś pomysły, ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Last reply by spz86, -
- 0 replies
- 572 views
Po ostatniej aktualizacji ekran w moim telefonie nie obraca się. Byłem przekonany, że problem dotyczy poszczególnych aplikacji i próbowałem wymusić autoobracanie poprzez zmiany w ustawieniach wyświetlacza w Trybie pełnoekranowym. Niestety nic to nie dało. Czy korzystam z YouTube czy też z Netflix nie jestem w stanie zmienić położenia ekranu. Proszę o pomoc
Last reply by Miodek, -
- 0 replies
- 841 views
Witam, posiadam nowy redmi 8 pro, problemy mam dwa z nim, po 1...nie zawsze aparat sygnalizuje dzwiękiem przyjście smsa, choć jest wszystko ustawione, po 2gie, dlaczego kasuję kontakty niechciane ,tzw od operatora..psotnik, telekonferencja, granie na czekani i 20 inne i po jakimś czasie te kontakty wracają ?Jak je wywalić raz na zawsze?
Last reply by Jeffol73, -
- 2 replies
- 1k views
Witam , po ostatniej aktualizacji do wersji 11.0.3 .0 QGGEU XM i do wersji androida 10 QP1A 190711.020 przestały mi działać aplikacje, Google takie jak przeglądarka i sklep play , pozostałe apki działają, czyściłem dane aplikacji i nic nie pomaga . Nie mogę nawet dodać konta Google pokazuje się napis trwa weryfikacja konta i i nic się nie dzieje tel się zawiesza na tej stronie i strona nie chce się zamknąć Na poprzedniej wersji androida 9 wszystko działało , wie ktoś co jest grane? i jak to naprawić ? czy raczej trzeba robić reset .
- 2 replies
- 1.3k views
Próbuję wgrać TWRP z tego linku: https://unofficialtwrp.com/xiaomi-mi-8-pro-twrp-3-3-1/ aby zainstalować rom xiaomi.eu. Niestety przy próbach rebootu do recovery (power + vol up / fastboot reboot recovery / fastboot boot recovery.img) zawiesza się na logo MI. Telefon jest zaktualizowany do Androida 10. Może w tym jest problem?
- 2 replies
- 1.4k views
Czy u was też nagrywa filmik maksymalnie 10 sekund?
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.1k views
Cześć, mam do was pytanie. W moim poprzednim telefonie miałem możliwość rozwijania paska powiadomień za pomocą przesunięcia czytnikiem linii papilarnych w dół. Czy w tym telefonie jest taka możliwość, jeśli tak to gdzie jej szukać, bo nie potrafię znaleźć :( Proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedź.
Last reply by 19yanaz90, -
- 8 replies
- 9.9k views
Witam serdecznie, mam problem z sms zauważyłem, że kasują się w danym wątku wiadomości, podejrzewam że jest ustawiony jakiś limit. Moje pytanie gdzie ten limit zmienić posiadam MIUI 11.0.3
Last reply by maniek44, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.3k views
Kilka dni temu kupiłam mi 8 pro, bawiłam się ustawieniami i nie mogę cofnąć tego, że na ekranie głównym (NIE ekran blokady) nie widać zawartość w powiadomieniach typu Messenger, Whatsapp, SMS. Pokazuje zawartość ukryta. ( O ile na ekranie blokady mi to odpowiada to przy odblokowanym tel już chcę widzieć zawartość i autora wiadomości) pomóżcie, pozdrawiam
Last reply by Beata4444, -
- 1 reply
- 2.4k views
Witam wgrałem ze starego telefonu smsy aplikacją sms backup & restore i nie widać ich w aplikacji wiadomości nowe smsy przychodzą i są widoczne gdzie tkwi przyczyna?
Last reply by Jacek241071, -
Panowie.. Co jest z tym Dual GPS bo już mnie k..... Zna bierze.. Obojętnie jaka aplikacja czy to endomondo czy Google czy inna niedokładnie pokazuje.. Endomondo z innym telefonem różnica 11km tej samej trasy np... Co z tym zrobić? Soft Eu.
Last reply by TheKaaC,