awygo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Miui 5.1.30, wyświetla na na ekranie blokady powiadomienie pracującej aplikacji. Owszem, jest mi potrzebne podczas normalnego używania, ale nie chcę go na ekranie blokady. Jak to wyłączyć?
0 Eru Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Wyłącz pływające okna - ustawienia - powiadomienia - pow aplikacji - dana aplikacja. Tapnięte przez MiPad Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Eru
0 awygo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Mam opcję "wyskakujące okno". Ale wyłączenie niczego nie zmienia.
0 Grzesiuso Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Wejdź Blokada i zaznacz Pomiń ekran blokady i powinno być ok.
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Ta opcja chyba nie ma nic wspólnego z powiadomieniami na ekranie blokady. A zresztą jest nieaktywna. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez awygo
0 Grzesiuso Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 U mnie jest aktywna i działa.
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jest przecież wyjaśnienie, że to powoduje przejście bezpośrednio do ekranu domowego lub hasła. Podobna funkcja jest w opcjach programistycznych: Bezpośredni dostęp (Dostęp do systemu z pominięciem ekranu blokady). I to mam aktywne, działa.
0 Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Weź jeszcze w panelu sterowania - uprawnienia i zablokuj pływające okno danej aplikacji. Tapnięte przez MiPad
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Tej aplikacji nie ma na liście aplikacji z pływającymi oknami. Zresztą chodzi o małą ikonkę na pasku powiadomień, a nie o pływające okna. Wszystkie aplikacje, które wyświetlają powiadomienie na pasku, wyświetlają to samo na ekranie blokady. Nawet kuriozalne: "karta SIM jest nieaktywna", które pojawia mi się po każdym włączeniu telefonu.
0 Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 No to masz ładne cyrki Tapnięte przez MiPad
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ale Ty chyba masz inny rom? Ja mam 5.1.30 Eu.
0 Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Widzę czytanie ze zrozumieniem kuleje...Wyłącz pływające okna - ustawienia - powiadomienia - pow aplikacji - dana aplikacja. Tapnięte przez MiPad Tapnięte przez MiPad
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Wyłącz pływające okna - ustawienia - powiadomienia - pow aplikacji - dana aplikacja. Widzę czytanie ze zrozumieniem kuleje... Nie, nie kuleje. A przynajmniej nie w moim przypadku: Tej aplikacji nie ma na liście aplikacji z pływającymi oknami. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez awygo
0 Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jakiej liście aplikacji z pływającymi oknami? To co ja wskazałem zawiera ustawiania powiadomień wszystkich aplikacji. Tapnięte przez MiPad
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Weź jeszcze w panelu sterowania - uprawnienia i zablokuj pływające okno danej aplikacji. Ta aplikacja nie ma opcji pływających okien. Jakiej liście aplikacji z pływającymi oknami? W uprawnieniach panelu sterowania są dwie zakładki: aplikacje i uprawnienia. I dalej w uprawnieniach jest "pokaż pływające okna" Tam właśnie jest lista aplikacji, które mogłyby (gdyby im na to pozwolić) wyświetlać pływające okna. Zresztą problem dotyczy powiadomienia w pasku powiadomień, a nie pływającego okna. A ponieważ chodzi o powiadomienie na ekranie blokady, logicznym wydawało mi się szukanie tego ustawienia właśnie w opcjach "blokady", a nie tylko powiadomień, czy uprawnień aplikacji. W tej chwili zainstalowałem 5.4.3, ale nadal jest to samo. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez awygo
0 Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 A ja ci nie mówię o uprawnieniach... No ale skoro wiesz lepiej... Tapnięte przez MiPad
0 awygo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Tak, masz rację. Na 5.4.3 w powiadomienia > powiadomienia aplikacji > aplikacja ma "pokaż pływające okna". Na poprzednim romie tego nie widziałem (nie mówię że nie było, może przeoczyłem. Takie same, albo podobnie nazywające się opcje pojawiają się w różnych miejscach. W jednym przypadku jest dostęp do "pływających okien" aplikacji, a w innym nie ma). Ale nawet tu wyłączenie pływających okien nie dało pożądanego efektu.
Pytanie
awygo
Miui 5.1.30, wyświetla na na ekranie blokady powiadomienie pracującej aplikacji. Owszem, jest mi potrzebne podczas normalnego używania, ale nie chcę go na ekranie blokady. Jak to wyłączyć?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi