[email protected] Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Posiadam telefon Redmi 7A, chciałem go zrootować, przez przypadek wykasowałem cały system w TWRP. Próbowałem wgrać nowy room Redmi 7A EEA Stable ROM - V11.0.3.0.QCMEUXM przez TWRP, nie mogę, ponieważ pokazuje: E:String resource Using default valueZip Treble Compatibility error ! Invalid zip file format ! Błąd instalowania pliku zip Moje pytanie jest następujące, jak w tym przypadku mogę przywrócić system w telefonie przez TWRP ?
KamPaw Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Czy aby wygrywasz prawidłowy rom i na pewno wypakowales go prawidłowo czesto trzeba 2 razy wypakować zanim będziesz miał prawidłowy plik zipSent from my MI 9 Transparent Edition using Tapatalk
[email protected] Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 Room ściągnołem ze strony, która została udostępniona w tym temacie: https://miuipolska.pl/forum/topic/47145-redmi-7a-miui-stable-rom/?ct=1599393692 , tam był udostępniony też plik OTA którego nie ściągnołem. Plik który ściągnołem, dodałem do pamięci telefonu: jestem w TWRP, wchodzę do tego pliku, w środku pliku są jeszcze inne pliki oraz ten plik spakowany. Wybieram ten plik spakowany, wybieram instaluj: pojawia się Zip Treble Compatibility error !Invalid zip file format !Błąd instalowania pliku zip Zrobiłem też inaczej: ten plik spakowany który jest w pliku, wyodrębniłem go, ten plik skopiowałem na kartę. Wszedłem do TRWP, wybieram instaluj: wyskakuje mi: Plik zip uszkodzony.
mrosi Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Przecież on nie potrafi słowa po polsku napisać, a Wy piszecie mu krótką instrukcję, której i tak nie pojmie... @[email protected], napisz jeszcze jeden post pogrubioną czcionką, a poleci warn. Po pobraniu ROMu rozpakowałeś plik?
KamPaw Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HM7A_V11.0.1.0.QCMCNXM_v11-10.zipTu masz link.Przenies na tel. instaluj z TWRPSent from my MI 9 Transparent Edition using Tapatalk
[email protected] Opublikowano 9 Września 2020 Autor Opublikowano 9 Września 2020 Dnia 8.09.2020 o 08:43, mrosi napisał: Przecież on nie potrafi słowa po polsku napisać, a Wy piszecie mu krótką instrukcję, której i tak nie pojmie... @[email protected], napisz jeszcze jeden post pogrubioną czcionką, a poleci warn. Po pobraniu ROMu rozpakowałeś plik? Rozpakowałem plik, gdy dałem go do pamięci, TWRP dalej wywala błąd. Próbowałem naprawić telefon przez Mi Flash Tool. Robię według instrukcji na You Tube. Włączam ten program, wchodzę do zakładki Driver, instaluję potrzebne rzeczy. Następnie próbuję włączyć go w trybie Fastboot, zamiast Fastboot to mi dalej wyświetla TWRP. Czy oprócz programu Mi Flash Tool, muszę jeszcze zainstalować jakieś programy ? Próbowałem zainstalować ten plik przez TWRP, według TWRP instalacja wyszła pomyślnie, gdy chcę włączyć normalnie telefon, to dalej mi włącza się TWRP, nic nie zainstalowało się w telefonie. https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HM7A_V11.0.1.0.QCMCNXM_v11-10.zip Mrosi: proszę o wyrozumiałość, nigdy nie miałem do czynienia z takimi rzeczami, człowiek cały czas się uczy nowych rzeczy. Próbuję robić według instrukcji, czasami one nie działają. Gdy miałem zainstalowany system (Android) w telefonie, to bez problemu mogłem zainstalować inny room. Nie miałem takich problemów jak teraz, gdy nie mam żadnego systemu (Android) w telefonie. Doceniam że użytkownicy chcą mi pomóc:). Dopiero wchodzę w temat telefonów. Przepraszam jeżeli w czym uraziłem.
mrosi Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 19 godzin temu, [email protected] napisał: Rozpakowałem plik, gdy dałem go do pamięci, TWRP dalej wywala błąd. Jeśli instalujesz ROM przez TWRP, nic nie rozpakowujesz. Plik ROMu wrzucasz do pamięci telefonu, restartujesz do TWRP i wybierasz Instaluj . Rozpakowanie jest konieczne w przypadku ROMu fastboot, gdzie instalujesz go przez MiFlash. Proponuję oddać telefon komuś obeznanemu, bo mam wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz, a tym bardziej co robisz. I jesteś na dobrej drodze, żeby mieć cegłę zamiast telefonu..
[email protected] Opublikowano 12 Września 2020 Autor Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Spróbuję jeszcze w ten weekend naprawić ten telefon, jeżeli mi się nie uda, to w Poniedziałek pójdę do serwisu żeby mi go zrobili, to będzie najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji. Próbuję flashować room: pine_global_images_V11.0.3.0.QCMMIXM_20200717.0000.00_10.0_global_bdc1e4239f przez MiFlash. Jeden forumowicz dał screen gdzie proces ten trwał 188 sekund, u mnie ten proces cały czas trwa, w tej chwili jest 12200 sekund. Patrzałem w telefonie przez komputer, żaden system nie został zainstalowany do tej pory. Temat można zamknąć, dałem go do serwisu, został tam naprawiony Edytowane 22 Września 2020 przez [email protected] Naprawiłem telefon
Rekomendowane odpowiedzi