tommyl Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Cześć, czy macie namiary na oryginalna baterie? Jak widzę na ali "oryginał replacement" u różnych sprzedawcach i na zdjęciach są różne baterie to nie wiadomo czy to zamiennik czy oryginał. Z aktywnym hotspotem bateria umiera po 1.5 roku w oczach... pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Z tego co widzę to na Aliexpress są baterie Li-Ion a Xiaomi montuje polimerowe. W związku z tym mógłbym prosić się o stwierdzenie, że żadna nie jest oryginalna. Od premiery telefonu minęło 14 miesięcy, więc jakim cudem Twój ma 1,5 roku? Tapatalk - Mi 9T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommyl Posted August 28, 2020 Author Share Posted August 28, 2020 masz racje - pomylilem sie. Kupiłem w czerwcu 2019. znalazlem u sprzedawcy pavel_lux na allegro za 85 zl - wyglada na oryginal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estavan Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Przerabiałem temat już za czasów xiaomi mi5, mi6 i ostatecznie padało na zamiennik, bo oryginał okazywał się marną podróbką lub odpadem. Z tego co czytałem i też wiem, póki nie przetestujesz baterii (np AccuBattery) po montażu nowej to będzie wróżenie z fusów. Allegro plus taki, że zawsze możesz zwrócić do sprzedawcy, jak wyjdzie np magicznie mniejsza pojemność. Ostatnio na Miui był problem w Beta z deep sleepem i użytkownicy się skarżą na coraz to gorszą baterię, więc pytanie czy to jest to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts