Egon126 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Witam. Mam oto taki problem, po aktualizacji do 6, jak włączam dane(aero) na górze w pasku net nie działa, musze wejść dopiero w ustawienia , sieci komoórkowe, karta aero, preferowany typ sieci, i tam musze klkukrotnie wybierać, aż któraś opcja zaskoczy, jak wyłącze przesył danych i chcę na nowo korzystać z internetu to znowu muszę powtarzać procedurę. Przed aktualizacją było wszystko ok. Drugi problem to wybór sieci, wcześniej zaznaczałem, że aero byl z automatu, a druga karta ręcznie, teraz jest, że jak zaznaczę jedną kartę, żeby szukała sieci automatycznie to drugą też przypisuję, inaczej się nie daje.
urzytkownik ja Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 (edited) A dodałeś APN aero 2 ? Aero 2 musisz mieć włożone w pierwsze wejście sim czyli wcdma i w ustawieniach musisz ustawić 3g na sim aero2 inaczej nie będzie działać. Jeśli nie będziesz mógł ustawić 3g na aero to wyłącz sim 2 przełącz aero 2 na 3g i włącz sim 2. U mnie tak zadziałało. Jak coś to pisz Edited April 18, 2015 by urzytkownik ja
Egon126 Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 No niestety dalej to samo, apn jest - "darmowy" tylko nie wiem czy dalej w ustawieniach jest tak jak należy, aero jest tylko wtedy jak w preferowanychtyp biore na 2g gsm, a potem przelaczam na 3g i wszytko chodzi, ale jak wylącze na pasku na górze przyciskiem "dane" i chce na nowo zalączyć znów muszę wchodzić w ustawienia i preferowane typy sieci i tam kllikać.
Egon126 Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Jest, problem rozwiazany, chodziło o APN miałem niby dodany darmowy ale trza było wejść w ustawienia i jeszcze raz wpisac darmowy w nazwach APN
Recommended Posts