Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 

Jak w temacie.  Wymieniałem ekran w mi9 (już drugi raz) i przypadkowo wyrwałem dwa gniazda razem z kabelkami. Zaznaczyłem na zdjęciu o które chodzi. Chciałbym się dowiedzieć od czego one są bo sprawdzałem chwilę działanie telefonu i wszystko niby działa poprawnie.  Ale nie wydaje mi się,żeby były tam tylko dekoracyjnie. Jeśli to nic konkretnego to zostawię jak jest bo i tak tel robi za zastępczy.  No chyba ,że  s20 mnie doprowadzi do szału lub się rozsypie ten złomowaty szajsung. Wtedy chciałbym mi9 mieć w 100% sprawny.

20200816_124334.jpg

Opublikowano

Hehe jakie gniazda? Poczytaj na wiki czy w necie co to jest "gniazdo" w elektronice.

Nic nie uszkodziłeś. Przewody antenowe (GPS/GSM) są poprowadzone w rowku ramki ekranu z taką gąbkową wkładką. Jak przekładasz bebechy do nowej ramki to i tak musisz to wyjąć i włożyć odpowiednio do nowej ramki. Dopóki żadnego przewodu fizycznie nie uszkodziłeś albo wtyczek do gniazdek antenowych to jest ok.

Opublikowano

Zaznaczyłem na zdjęciu o które kable chodzi a nie miejsce ich wyrwania bo już jest skręcony. Gniazda są wyrwane z płyty głównej. Skoro są od anteny to dziwi mnie, że jest normalnie zasięg