Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniłem wyświetlacz  z ramką wszystko fajnie ale telefon uruchamia się do systemu ale recovery nie działa ,jedynie zmodyfikowane tzw chińskie jak telefon się rozładuje to wpada w bootloop  dopiero po chwili jak uruchomie telefon powerem i załaduje sie system normalnie ładuje 

macie jakieś pomysły  jedyne co na xda zmalałem to ze to wina kernela ?

Opublikowano

Źle podłączony wyświetlacz / zły montaż. Wiem bo sam wymieniałem.
3 opcja, dobrą podróbkę masz;p

Wysłane z mojego MI 8
~MIUI 10.2 GLOBAL stable, pie 9~
przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, flywin napisał:

Witam wymieniłem wyświetlacz  z ramką wszystko fajnie ale telefon uruchamia się do systemu ale recovery nie działa ,jedynie zmodyfikowane tzw chińskie jak telefon się rozładuje to wpada w bootloop  dopiero po chwili jak uruchomie telefon powerem i załaduje sie system normalnie ładuje 

macie jakieś pomysły  jedyne co na xda zmalałem to ze to wina kernela ?

Trochę mało precyzyjnie. Jaki ekran wymieniłeś z ramką? MI4c? Jak tak to łatwo obecnie o zamiennik z ramką. Choć ja mam oryginał jeszcze gdzieś albo mogę sprowadzić.

Skąd wiesz, że recovery nie działa? Może działa ale ma czarny ekran? ADB devices sprawdzałeś? Flash softu z miflash robiłeś po wymianie ekranu?

Opublikowano (edytowane)

Telefon mi8 po wymianie wyświetlacza z ramką system startuję ,lecz recovery od twrp.me nie działa jest bootloop jedyne działające chińskie od wzsx150 from LR.TEAM, jakieś sugestie?

Edytowane przez flywin