Bobson Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam, tak jak w załączniku jak wyczyścić to miejsce gdzie mam 240 MB wolnego. Klikając na ' Kończy Ci się miejsce' coś tam niby czyści ale nic nie pomaga. W rozpisce pod tym że pomóc możne odpięcie multimedii oraz aplikacji, problem w tym ze nie bardzo wiem jak to zrobić. Dzięki z góry za pomóc
Acid Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 No przecież masz pokazane, że chodzi o pamięć /data. Więc tam coś masz zapchane. Może to być gra albo jakieś duże dane aplikacji. Wgraj Solid Explorer i tam sprawdź co zajmuje miejsce. Wysłane z MI Note
Bobson Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Nie mogę nic pobrać z marketu, ponieważ pokazuje się error ze zbyt mało miejsca na instalację. Odinstalowalem dwie aplikacje, lecz nic nie pomogło, spróbuję w domu zgrać apke na pamięć telefonu i wtedy spróbować.
Bobson Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Okej, udało mi się to zainstalować, tylko że te folderu gdy klikam na ich właściwości (po sortowaniu malejąco) maja po pare KB, a gdy wchodzę w nie okazuje sie ze niektóre mają wiecej niż ta początkowa liczba. Dużo folderu jest w System>data >data. Tam sa aplikacje systemowe i zwykłe, ale nic nie ma tam takiego dużego wiec to raczej nie tutaj. Chyba ze ktoś mi wyjaśni trochę bliżej sprawę Znalazłem ze w data > dalvik-cache > arm sa appki co mają dużo MB, tylko nie wiem czy mogę je usunąć. Edit: Usunąłem cala zawartość dalvik, trochę miejsca przybyło ale jakoś nie jakos znacznie. Jak wybiorę sortowanie wg rozmiaru to niby sortuje ale rozmiar folderów jest nie adekwatny do tego co się w nim znajduje Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Bobson
Ari93 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 ja polecam DiskUsage, z poziomu solida wybierz właściwości folderu /data i tam kliknij "Otwórz w DiskUsage" Programik fajnie rozrysowuje co gdzie i ile zajmuje miejsca
Bobson Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Nadal nie mogę pobierać z marketu, błąd jest w jednym z załączników. Dodałem tez screen z discusage, widać ewidentnie ze najwięcej zajmuje dalvic cache lecz go nie warto usuwać, następnie app tylko tutaj nie bardzo wiem co usunąć, nie można tego przenieść na SD czy coś z tym zrobić? :> \Edit: Pobrałem niedawno link2SD, i w niej jest napisane ze każda aplikacja jest w /data/app, nie ma możliwości aby instalowały one się w pamięci wewnętrznej (tam gdzie jest 32GB). Nie wiem jak było wcześniej, lecz miałem gry po 2/3 GB, o wiele więcej app i miejsca było więcej (teraz największa gra waży 40 MB) , wtedy musiało się instalować na sdcard... Sam juz nie wiem ;x Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Bobson
Bobson Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Próbowałem przenieść aplikacje programem Titanum backup oraz system tuner lecz nie powiodło się
Bobson Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jako że nikt nie odpowiedział, poszukałem trochę na miui.com , miał tam ktoś podobny problem, jedynym wyjściem było powiększenie miejsca dostępnego w /datahttp://en.miui.com/thread-11105-1-1.html Robił może to już ktoś kiedyś wcześniej? :> Sorka za offtop
Acid Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zapomnij. To bzdura co tam napisali. Zrób backup telefonu i zrób reset do ustawień fabrycznych z czyszczeniem nośnika USB. Wysłane z MI Note
Rekomendowane odpowiedzi