Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w załączniku jak wyczyścić to miejsce gdzie mam 240 MB wolnego. Klikając na ' Kończy Ci się miejsce' coś tam niby czyści ale nic nie pomaga. W rozpisce pod tym że pomóc możne odpięcie multimedii oraz aplikacji, problem w tym ze nie bardzo wiem jak to zrobić. Dzięki z góry za pomóc :) 

post-2528-0-27688700-1428698519_thumb.jp

Opublikowano

No przecież masz pokazane, że chodzi o pamięć /data. Więc tam coś masz zapchane. Może to być gra albo jakieś duże dane aplikacji. Wgraj Solid Explorer i tam sprawdź co zajmuje miejsce.

Wysłane z MI Note

Opublikowano

Nie mogę nic pobrać z marketu, ponieważ pokazuje się error ze zbyt mało miejsca na instalację. Odinstalowalem dwie aplikacje, lecz nic nie pomogło, spróbuję w domu zgrać apke na pamięć telefonu i wtedy spróbować.

Opublikowano (edytowane)

Okej, udało mi się to zainstalować, tylko że te folderu gdy klikam na ich właściwości (po sortowaniu malejąco) maja po pare KB, a gdy wchodzę w nie okazuje sie ze niektóre mają wiecej niż ta początkowa liczba. Dużo folderu jest w System>data >data. Tam sa aplikacje systemowe i zwykłe, ale nic nie ma tam takiego dużego wiec to raczej nie tutaj. Chyba ze ktoś mi wyjaśni trochę bliżej sprawę :)

Znalazłem ze w data > dalvik-cache > arm sa appki co mają dużo MB, tylko nie wiem czy mogę je usunąć.

Edit:

Usunąłem cala zawartość dalvik, trochę miejsca przybyło ale jakoś nie jakos znacznie. Jak wybiorę sortowanie wg rozmiaru to niby sortuje ale rozmiar folderów jest nie adekwatny do tego co się w nim znajduje

Edytowane przez Bobson
Opublikowano

ja polecam DiskUsage, z poziomu solida wybierz właściwości folderu /data i tam kliknij "Otwórz w DiskUsage"

Programik fajnie rozrysowuje co gdzie i ile zajmuje miejsca ;)

Opublikowano (edytowane)

Nadal nie mogę pobierać z marketu, błąd jest w jednym z załączników. Dodałem tez screen z discusage, widać ewidentnie ze najwięcej zajmuje dalvic cache lecz go nie warto usuwać, następnie app tylko tutaj nie bardzo wiem co usunąć, nie można tego przenieść na SD czy coś z tym zrobić? :>

\Edit:

Pobrałem niedawno link2SD, i w niej jest napisane ze każda aplikacja jest w /data/app, nie ma możliwości aby instalowały one się w pamięci wewnętrznej (tam gdzie jest 32GB). Nie wiem jak było wcześniej, lecz miałem gry po 2/3 GB, o wiele więcej app i  miejsca było więcej (teraz największa gra waży 40 MB) , wtedy musiało się instalować na sdcard... Sam juz nie wiem ;x 

post-2528-0-33084100-1428821476_thumb.pn

post-2528-0-58161800-1428821494_thumb.pn

Edytowane przez Bobson
Opublikowano

Zapomnij. To bzdura co tam napisali. Zrób backup telefonu i zrób reset do ustawień fabrycznych z czyszczeniem nośnika USB.

Wysłane z MI Note

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...