Jump to content

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted (edited)

I jak panowie,jakieś poprawki poprawiły długość działania na ładowaniu? Wydłużył się czas czy drenuje nadal?

Dnia 31.08.2020 o 10:58, bartusek napisał:

Miui 11 vs Miui 12

Na Miui 11 bateria trzymała genialnie (spokojnie 2 dni), a po aktualizacji to jest 1-1,5 dnia masakra !

Dnia 28.08.2020 o 08:18, Boomers napisał:

Właśnie miałem się pochwalić b.dużym spadkiem na samym czuwaniu (wszystko wyłączone internety i BT itp, syfiaste aplikacje odinstalowane i zatrzymane) i przez 7 godz. poleciało 11% ;) Jak widzę nie jest to przypadek, a dla mnie nowość coś takiego tyle % w plecy na samym czuwaniu.

Edited by AmstaffTigra
Poprawka
Posted

Od wczoraj mam F2 pro. Przesiadłem się z mate 20. Ogólnie nie wiem czy nie sprzedam poco i nie wrócę do mate 20. Szybkość działania podobna, ekran pomimo że ips w Huawei wcale nie gorszy, czytnik szybszy w mate, przez noc mate 20 drenuje 0-2% z włączonym co się da na wi fi. Mate ma stereo, lepszy aparat, sot po wi fi na mate udaje się wytargac przez 2 dni ok 12h, przez jeden dzień dot 15h po wi fi. Emui jest ładniejsze i nie tak zapętlone z dublujscymi Die e kilku miejscach tymi samymi opcjami. Póki co przewaga poco to teoretycznie amoled i bebechy, ale w realu nie bardzo to widać. Dla zmniejszenia drenażu poleca się wyłączyć w ust deweloperskich optymalizację miui i żywe tapety, a nawet dynamiczny kontrast w ust wyświetlacza. Z doświadczenia wiem że raczej wszystkie opcje oszczędzania baterii w systemie wręcz często przynoszą odwrotny efekt.