karolusk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Spróbuję dokładnie opisać problem, zaznaczam, że kilka razy miałem różne telefony Xiaomi, zawsze instalowałem rom z miuipolska i nigdy nie było takiego problemu. Niecały tydzień temu kupiłem MI 9T z oficjalnej dystrybucji. Pierwsze co zrobiłem to zainstalowałem miuipolska wg. poradnika na stronie. Wszystko wgrało się należycie. Po pobraniu ostatniej aktualizacji a zarazem instalacji pierwszej aktualizacji na nowy telefon - pobrała się elegancko - następuje instalacja romu. Telefon się restartuje ale nie przechodzi to TWRP tylko do fastboot i nic. Myślałem może, że proces instalacji wygląda teraz jakoś inaczej niż do tej pory więc czekam ale nic się nie dzieje. Więc przytrzymałem przycisk zasilania dłużej - telefon uruchomił się ponownie. Więc go wyłączyłem i spróbowałem wejść to TWRP ręcznie kombinacją klawiszy ale wszedł znowu do fastboot. Do TWRP próbowałem również wejść z pozycji aktualizacji z odpalonego telefonu > fastboot Spróbowałem również jeszcze raz z wgrać twrp.img z pozycji adb - teoretycznie się wgrał ale dalej fastboot, nawet starałem się zrestartować komendą w adb zrestartować do TWRP ale to nic nie dało. Rom mam cały czas pobrany w pamięci wewnętrznej telefonu więc w aplikacji aktualizacje wyświetla mi się obecnie zainstalowana wersja nie ta zaktualizowana a pod spodem zielony przycisk "Sprawdź MD5 i Zainstaluj" ale jak kliknę jest oczywiście monit o wpisaniu PINu oraz zgoda na wejście do recovery i aktualizację ale znów telefon się restartuje tylko do fastboot i nic. A i teraz zauważyłem, że pojawia mi się komunikat po restartach i niemożliwości wysłania sms weryfikacyjnego i że nie może zarejestrować SIM, próbowałem zmieniać język systemowy tak jak to znalazłem w którymś wątku ale to nie pomogło, chociaż Sim działa normalnie da się rozmawiać i odbiera dane internetowe. Dzięki za pomoc!
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Nie masz najwyrazniej TWRP. fastboot flash recovery twrp.img > fastboot reboot > trzymasz vol+ od razu > musi się twrp odpalić. Nie ma bata.
karolusk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2020 Tak właśnie robię i próbowałem już wcześniej ale uruchamia się fastboot.
Rekomendowane odpowiedzi