buczek Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Witam. Mam problem z odbieraniem połączeń. Osoba dzwoniąca słyszy komunikat "Abonent czasowo niedostępny". Telefon jest włączony, teoretycznie wszystko działa, SMS-y w tym czasie dochodzą i wychodzą bez przeszkód, połączenia wychodzące też działają. Problem nie pojawia się za każdą próbą dodzwonienia. Dzwoniono do mnie z różnych numerów w różnych sieciach, ale nie dostaje informacji, że ktoś próbował się połączyć. Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomogło. Ktoś się spotkał z podobnym problemem albo ma pomysł co może być przyczyną? Wersja MIUI 11.0.3.0(PGGEUXM); Wersja Androida 9 PPR1.180610.011; Edytowane 14 Maja 2020 przez buczek
saataniel Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Może to: https://www.plus.pl/uslugi/kto-dzwonil
buczek Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 56 minut temu, saataniel napisał: Może to: https://www.plus.pl/uslugi/kto-dzwonil Dzięki, ale to nie to. Gdy telefon jest wyłączony albo prowadzę inną rozmowę dostaje wszystkie powiadomienia. Problem polega na tym, że włączony, niezajęty telefon, co jakiś czas jest ślepy na połączenia przychodzące. Robiłem dzisiaj testy. Cztery próby połączenia. Trzy z komunikatem abonent czasowo niedostępny, czwarta 15 min później normalnie działająca.
saataniel Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Wsadź sima z innej sieci , będziesz wiedział czy to wina sprzętu czy sieci ew.( Sim do wymiany)
kecram Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Sprawdź czy nie dzieje się to dokładnie po ponad 10 minutach. Odłóż telefon na np. 11 minut i zadzwoni na niego
buczek Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Opublikowano 18 Maja 2020 Dnia 15.05.2020 o 06:50, saataniel napisał: Wsadź sima z innej sieci , będziesz wiedział czy to wina sprzętu czy sieci ew.( Sim do wymiany) Dzięki. Wygląda na to, że wadliwa była karta SIM. Po wymianie na nową problem znikł.
Adam Błażejewski Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi