smoc Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Od jakiegoś czasu mam problem z ekranem MI3, problem polega na tym, że przy niektórych aplikacjach (zdjęcia, niektóre gry) rozmywa się obraz, widać "artefakty" tzn. migające piksele na znacznej połaci ekranu. Podejrzewałem taśmę łączącą ekran z płytą główną (jako, że ekran wymieniałem po stłuczce...) ew kartę graficzną. Zaznaczam, że przy ekranie głównym, opcjach itd. problemu nie ma, dopiero pojawia się przy komplikacji wyświetlanego obrazu. Problem rozwiązałem zmieniając w ustawieniach nasycenie kolorów z żywych na standard - pomogło, obraz jak żyleta. Niestety przy romach aospk (np iwana, mokee itd.) takiej opcji zmiany nie ma i w każdym romie innym od miui mam problem z rozmywającym się ekranem. Próbowałem zabawy z różnymi aplikacjami zmieniającymi kontrast, jasność i barwy koloru ale nic nie pomagało. I tu pytanie, czy jest może apk-a zawierająca opcje zmian nasycenia barw analogiczna do tego wbudowanego w miui? Zależy mi tu głównie na możliwości zainstalowania androida 5+, niestety miui coś przysypia z aktualizacją, a przez problemy z ekranem jestem uwiązany do oficjalnych wydań. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez smoc
Acid Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wolisz Androida 5 niż mieć dobry ekran? Wysłane z MI Note
smoc Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Taki problem chcieć nowszego szybszego androida i sprawny ekran? Jeżeli nie zna się odpowiedzi i nie chce się pomóc to po co nabijać posty?
t.bone Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Wpada gimbaza na forum. Nie poszuka. Zada głupie pytanie. I jeszcze pyskuje! Gdzie to młodzieży chowanie? Całkiem serio - to poczytaj o tej szybkości (i radzę poczytać o stabilności) lizaka 5.0. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez t.bone
smoc Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Wpada gimbaza na forum. Znasz mnie, że robisz osobiste wycieczki? Nie poszuka. Szukał, szukał, na oficjalnym forum mi, xda i tutaj... ale po co pomóc jak można obrażać? Zada głupie pytanie. Jeżeli jest głupie i tak proste to czemu nikt do tej pory nie odpowiedział? I jeszcze pyskuje! aha... Gdzie to młodzieży chowanie? 34 lata to młodzież? To ile ty masz lat? Całkiem serio - to poczytaj o tej szybkości (i radzę poczytać o stabilności) lizaka 5.0.s Całkiem serio to testowałem już blisspop, ivana, mokee (ten ostatni najszybszy wg mojej subiektywnej opinii) i w uważam że 5.0+ jest szybszy Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez smoc
tosshi2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 To ze nowy android jest taki beznadziejny to chyba pisza osoby ktore jeszcze go nie uzywaly. Oczywiscie sa problemu np na S5 z nowym androidem ale to chyba nie nowosc ze samsung ma problemy z wydajnoscia i stabilnoscia systemu. Ja zainstalowalem na redmi 1s cm 12.1 na androidzie 5.1 z czystej ciekawosci. Chodzi rewelacyjnie, zero lagow, wszystko dziala plynie, nie wywala zadnych bledow, przy czyszczeniu ramu mam zawsze 400 mb, czasami dobija do 480 mb. Przy 1 gb ramu to sporo.
Acid Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Szybszy to pojęcie względne i nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. MIUI 6 na 4.4 jest równie szybki a ma tonę więcej możliwości i funkcji. Wysłane z MI Note
tosshi2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 To ze miui ma wiecej funkcji to prawda ale pisanie ze android l jest taki beznadziejny jest nieprawda bo dziala dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi