Kimic Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Witajcie, dzisiaj kupiłem używany xiaomi redmi note 3 pro, Przez jakiś czas miałem 69% baterii aż nagle zaczęła szybko spadać do 49% i się zatrzymała, potem było normalnie i znowu szybko zaczęła spadać z 49% do 42% Gdy podłączyłem telefon do ładowania bateria zaczęła się szybko ładować, do 49% telefon naładował się w kilka sekund a potem znowu wolno się ładował. Niewiem co z tym zrobić i co jest nie tak, mam nadzieję że mi pomożecie. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Kimic
frrancuz Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Stary telefon. Obstawiam głównie 2 przyczyny: 1) stara bateria. Dobrze ogladnij telefon czy go gdzieś nie wybrzusza. Może drastycznie reagować na zmiany temperatury. I w ogóle kiepsko działać. Czasem losowo. 2) kiepski zamiennik zużytej baterii. Zalecenia j/w
Kimic Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 A co z tym że ekran zużywa 46% baterii? To nie może być jakiś powód? Lub mogą być jakieś inne przyczyny?
frrancuz Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Ekran u większości zużywa najwięcej. W sumie to normalne. Oczywiście może być inna przyczyna, jak soft - błędnie odczytuje, osprzęt - uszkodzenia płyty, baterie, elementów itd. ale tego z obrazka nie odczyta nikt. Ja śmiem nadal podtrzymywać stary telefon = stara/kiepska bateria. Zrób czyszczenie softu do zera jeśli nie robiłeś wcześniej po zakupie, i zobacz jak się ma. Nic innego nie da się na 100% stwierdzić.
Kimic Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 A jak zrobić czyszczenie softu? A włożona teraz bateria to: https://www.ceneo.pl/74318614 Czy to jakaś słaba bateria i na pewno jest powodem szybkiego rozładowania telefonu?
mrosi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi