Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam kogoś kto naprawiłby mój telefon. HTC One S padł mi jakiś rok temu z okładem. Byłem u czterech specjalistów, telefon pokrążył trochę po kraju, ale nikomu nie udało się go uruchomić. 

Któregoś pięknego dnia telefon zaczął wariować - sam się restartował. Od razu zaznaczam, że  nie kombinowałem nic z softem, telefon nigdy nie upadł, etc. Taka sytuacja miała miejsce kilka dni, z różną częstotliwością, aż wreszcie telefon "umarł" i nie da się go od tamtego czasu uruchomić. Gdy podłączę go do ładowania to dioda się święci tak jakby normalnie telefon się ładował (na pomarańczowo) i jest tak cały czas. Może być podłączony nawet 12 h (tyle próbowałem) i nigdy się nie zmieni na zielony kolor (wtedy byłby full naładowany). 

Myślałem, żeby go sprzedać za kilkadziesiąt złotych na allegro, może komuś się jakieś części przydadzą, ale boję się, że komuś może udać się go uruchomić, a na telefonie jest trochę prywatnych kontaktów, zdjęć, etc. 

Zna ktoś dobry serwis, który zajmuje się naprawą tego typu telefonów? Tak jak już pisałem - byłem u kilku specjalistów, męczyli się długo z tym telefonem ale nikomu nie udało się go uruchomić i żadna z tych osób nawet nie wie co jest przyczyną. 

Opublikowano

Szukam kogoś kto naprawiłby mój telefon. HTC One S padł mi jakiś rok temu z okładem. Byłem u czterech specjalistów, telefon pokrążył trochę po kraju, ale nikomu nie udało się go uruchomić. 

Któregoś pięknego dnia telefon zaczął wariować - sam się restartował. Od razu zaznaczam, że  nie kombinowałem nic z softem, telefon nigdy nie upadł, etc. Taka sytuacja miała miejsce kilka dni, z różną częstotliwością, aż wreszcie telefon "umarł" i nie da się go od tamtego czasu uruchomić. Gdy podłączę go do ładowania to dioda się święci tak jakby normalnie telefon się ładował (na pomarańczowo) i jest tak cały czas. Może być podłączony nawet 12 h (tyle próbowałem) i nigdy się nie zmieni na zielony kolor (wtedy byłby full naładowany). 

Myślałem, żeby go sprzedać za kilkadziesiąt złotych na allegro, może komuś się jakieś części przydadzą, ale boję się, że komuś może udać się go uruchomić, a na telefonie jest trochę prywatnych kontaktów, zdjęć, etc. 

Zna ktoś dobry serwis, który zajmuje się naprawą tego typu telefonów? Tak jak już pisałem - byłem u kilku specjalistów, męczyli się długo z tym telefonem ale nikomu nie udało się go uruchomić i żadna z tych osób nawet nie wie co jest przyczy

W serwisie HTC próbowałeś?

Opublikowano (edytowane)

Serwis to jak wyżej to Regeneris ale to są zdziercy i potrafią bardziej uszkodzić telefon niż był. Wiele o nich jest na Android.com.pl

Edytowane przez fredek7
Opublikowano

Nie polecam Regeneris.

Mam tablet z ubezpieczeniem. Po upadku pękł ekran. Ubezpieczyciel przesłał do tej firmy. Naprawili, ale uszkodzili GPS. O mało sądem nie skończyło się, szli w zaparte. Naprawa zamiast 7 dni zamknęła się w 3. miesiącach i 7. dniach.

Dostarczyli dzisiaj. Strach uruchamiać, co nie działa.

Opublikowano

Podobno już tam był (w Regeneris). Zaniosłem telefon do jednego serwisu, technik grzebał przy nim przez kilka dni, ale nie potrafił nic zrobić, więc zaproponowali że wyślą do Regeneris. Zgodziłem się, bo nie miałem wyjścia. Po jakiś 4-5 tygodniach zadzwonili żeby odebrać telefon i okazało się że nikt nie potrafi tego naprawić, ani nie znają przyczyny usterki. 

Opublikowano

A ja polecam lepszyserwis.pl

Mają darmowego kuriera, są na terenie małopolski. Ale to mało ważne, bo po wycenie telefonicznej i złożeniu zlecenia naprawy, kurier przyjechał do mnei na drugi dzień, porządnie jak w autoryzowanym gwarancyjnym serwisie Nokii :)

Czekałem zaledwie 3 dni i iPhone, którego nikt nawet nie chciał dotykać (6 zaraz po premierze) oni naprawili. Nie wqiem skąd mają częśći. Ale nikt nie miał albo strasznei drogo i kazali czekać a ci mieli. Znalazłem ich w necie.

Polecam.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...