Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna mam problem z zegarkiem Stratos 2. Dzisiaj od 9 rano do chwili obecnej ubyło mi 70% baterii. Zegarek ma 16 miesięcy. Miał ktoś podobny problem ?

Opublikowano

Praktycznie nic nie zmieniałem w zegarku po zakupie. Kupiony w dystrybucji polskiej. Żadnego Romu nie wgrywalem. Tarcza Everest. Rom zainstalowany 2.3.12.1. Mamy odczucie że zbiegło się to z ostatnią aktualizacja. Z upływem czasu zegarek rozładowywał się szybciej. Kiedyś było standardem 5 dni, tydzień temu 2-3 dni a dzisiaj jestem w ciężkim szoku aktualnie ma 20%. Co jeszcze może pomóc w diagnozie?

• 4 lata później...
Opublikowano

Jeśli reset do fabryki nie pomaga to albo akumulator klęknął , albo jakiś element elektroniki i ssie nadprogramowo prąd.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gwarancja już pewnie dawno minęła...
A sam akumulator to nie do zdobycia żeby wymienić.
Trza szukać innego zegarka.

Przez ciekawość, ile Ci wytrzymał?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem od kolegi. Zakupił Garmina bo spaceruje po górach. Ten leżał na półce pewno z rok. Jak go uruchomiłem to 2-3 tygodnie działał prawidłowo. Bateria trzymała 5-6 dni. Nic nie włączałem, nic nie wgrywałem, nic nie kombinowałem - normalne użytkowanie.
I nagle z dnia na dzień wystąpiłe ten problem.
Wczoraj po nałądowaniu do 100% działał jeszcze krócej i grzał się tak mocno że go zdjąłem....
Czy to bateria pada...., czy wymiana baterii ma sens? 
https://gustaf.pl/akumulatory-do-smartwatchy/14151-amazfit-stratos-pl332728v-290mah-110wh-li-polymer-38v-cameron-sino-4894128188797.html

Operacja nie jest bardzo skomplikowana....
WARTO?

Opublikowano

Sama wymiana fakt nie jest upierdliwa, gorzej jest trafić na dobry model akumulatora, bo oryginalnego nie wypuścili na rynek konsumencki a z zamiennikami to różnie może być.
No i dalej kwestia nieodgadniona pozostaje, czy to na pewno bateria czy może jakiś element elektroniki klęknął i ssie prąd bez opamiętania grzejąc się przy tym.