Numb Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 Szykuje się całkiem ciekawy smartfon, o ile plotki okażą się prawdziwe. Typowy mid-end, okolice Redmi Note 3G. Jednak plotki o współpracy z Ferrari są po prostu śmieszne Chociaż czasem Xiaomi zaskakuje, jak z Windows 10. http://pclab.pl/news62748.html
Numb Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Opublikowano 24 Marca 2015 Ten Snap to pewnie będzie takie 3/4 Snapa 810, bo nie powinien tak throttlować, żeby spadać jak 801 z 2,5 do 1,5.
kulig007 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Wreszcie NORMALNA przekątna ekranu! Kwestia tylko, czy specyfikacja się potwierdzi.... I zagadka, jak cena będzie się kształtować. Może czas na zmianę Mi2s PS. Akurat sprzedaje swoje auto, więc zmiana na Ferrari to dobry przeskok heh Mi2s powered by sMIUI Edytowane 24 Marca 2015 przez kulig007
fred Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Ma tyle z Ferrari co Redmi Note z Diorem. Android 5. Pewnie tak, ale nie jako czysty android, a nowa wersja MIUI. Reszta to ssanie brudnego palca.
piotrekp Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Wygląda na to, że xiaomi wypuści następcę mi2. Chyba naturalna kolej rzeczy, tylko czemu tak późno. Mi2 jest na prawdę niezły pod względem technicznym. Chyba najlepiej sprzedający się telefon xiaomi, przez co padł ofiarą własnej popularności, bo teraz społeczność chce mieć coraz nowszy soft, a nie tylko poprawki bezpieczeństwa. Xiaomi przygotowało sobie budżetową serię redmi. Mają flagowca Mi4, flagowce "premium" Mi Note/Note Pro. Czas na wypełnienie luki między Redmi2 (snapdragon 410) a Mi4 (snap 801).
m4ci3k_sz Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Ten Snap to pewnie będzie takie 3/4 Snapa 810, bo nie powinien tak throttlować, żeby spadać jak 801 z 2,5 do 1,5. Nie ma co porównywać średniego snapa 615 do potwora jakim jest 810, on ma tak naprawdę wydajność jak 4 rdzeniowiec 1,5ghz bo tylko cztery rdzenie działają w danym momencie
Numb Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Opublikowano 25 Marca 2015 Co do 4 rdzeni na raz to wiem, ale zauważ, że ten "potwór" jakim jest 810 już po około minucie schodzi do 1,5 GHz, więc ma tę samą wydajność. Qualcomm to niestety puste GHz, które po krótkim czasie throttlują. Nie uwzględniając GPU to wydajność powinna być na podobnym poziomie. Ludzie patrzą na cyferki i benchmarki, ale w przeciętnym użyciu cyferki i wydajność będą spadać. Wiadomo, 810 jest lepszy, ale nie jest to przepaść. O ile się nie potrzebuje smartfona do najlepszych gier, snap 615 spokojnie wystarczy.
igoor1983 Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Mi tam się marzy note 2 xiaomi z ekranem przynajmniej 5,5cala prockiem 615 i przede wszystkim ekranem HD - nie full HD. Ale by wszystko latalo Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Mi tam się marzy note 2 xiaomi z ekranem przynajmniej 5,5cala prockiem 615 i przede wszystkim ekranem HD - nie full HD. Ale by wszystko latalo Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Kupiłbym od razu, do tego 2gb ram, 16gb pamięci, slot na microsd, dual sim i byłbym w niebie póki co ty chyba sprzedam swojego Note lte i kupię Note 1s 2gb/16gb
igoor1983 Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 Tak tylko tak naprawdę zamiana jest ok jak Ci potrzeba 2karty sim. Nie wiadomo czy aparat będzie lepszy ale zakładam ze dadzą juz coś z redmi 2. A tak poza tym to raczej nie opłaca mi się zamieniać skoro 2kart nie potrzebuje Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 No właśnie ten dual sim mi się przyda a dodatkowo ma dwa razy więcej pamięci co jest największym plusem bo teraz mam poniżej 1gb wolne mimo że wszystko co się da przerzucam na SD i używam foldermount :/
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 na dniach bedziesz miał dostepnego nota 4g dual siim 16gb ;P a pozatym polecam link2sd przenosi 100% apliikacji rzem z abb na druga partycje ;P Właśnie na tego nowego Note czekam
Marvinka Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 A Marvinka tak was zapyta, panowie... Pomijając jakies rzeźnicze gry, to do czego wykorzystujecie te magiczne cyferki przed GieHazami?
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 A Marvinka tak was zapyta, panowie... Pomijając jakies rzeźnicze gry, to do czego wykorzystujecie te magiczne cyferki przed GieHazami? Do multitaskingu nie wiem czy warto jesli to tylko wiecej pamiieci i dual sim to chyba nie bo snap 400 vs 410 tu roznica tak niewielka... trzeba czekać na recenzje No w moim przypadku właśnie ten dual sim i dwa razy więcej pamięci się przydadzą
Marvinka Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Do multitaskingu Sraty-daty, d*pa w kraty. Marvinka nie ogarnia pogoni za cyferkami, które nie przekładają się na cuś konkretnego.
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Nie miałem na myśli multiwindow a to, że dzięki dobrej wydajności telefon nie zamula przy wielu otwartych aplikacjach
Ari93 Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Generalnie marny powód... aplikacje w tle nie wciągają procka chyba że w tle coś kompresujesz, strumieniujesz, konwertujesz... no nie wiem. ;p Zamula to niedopracowany system a pomaga mu zazwyczaj większa ilość pamięci ram. Zamulać też może przez wolną pamięć, na starych androidach kopa dawało wyczyszczenie dalvika cache i TRIM pamięci co jakiś czas, ja od kąd mam miui (mi2 od października 2013) nie zauważyłem żeby mi system spowalniał i zamulał bez względu na to czy w tle działała 1 czy 30 aplikacji, czy telefon działał 2min czy tydzień bez resetu (aczkolwiek ramu powoli ubywało ;P) no i w końcu czy był po full wipe dzień czy rok. Nawet najcięższe gry zawsze działały bez zająknięcia w przeciwieństwie do np Xperii Z3... na innym forum ktoś wspominał że gry nie działają jak powinny i restart pomaga... 3GB ram + snapek 801 pod maską i takie rzeczy?! Tu nie pomoże wymiana procka na np snapa 810... Szybszy procek pomoże Ci przede wszystkim w wymagających grach a to że aplikacje i strony będą się wczytywać 0,2s szybciej... 1
tomekw100 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A wie ktokolwiek kiedy robią kolejną konferencję?
Rekomendowane odpowiedzi