BERENGER Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 cześć. mam pytanie dotyczące tego modelu telefonu. jak go parę lat temu kupowałem to żeby się zalogować właściciel musiał podać mi swoje hasło i login w chmurze xiomi, żebym mógł przejść tą pierwszą blokadę... teraz ja chce sprzedać telefon i zrobić hard reset i nie wyobrażam sobie żeby robić to samo. da się jakoś to ominąć ? .. z góry dzięki za podpowiedzi
marcin19883 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Przed hard resetem trzeba się wylogować z wszelkich kont na telefonie. Potem czyścimy telefon. Można też zalogować się na konto Google z kompa i w ustawieniach wyszukać urządzenia i wylogować się z nich.
ash1970 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Koledze chodzi o konto Xiaomi, tak należy odpiąć telefon od konta i nie ma problemu. Sprzedający wcześniej pewno tego nie zrobił , czynność o tyle uciążliwa , że trzeba mieć telefon pod ręką o ile pamiętam .Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
marcin19883 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Z Google też należy się wylogować, bo nie zalogujesz się innym kontem. Będzie pisać, że resetowano telefon i należy się zalogować na konto z przed resetu
BERENGER Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 czyli wylogować się z konta google i xiomi i po sprawie. po hard resecie kupujący musi zalogować się do istniejącego konta google ? informować o tym ? czy jak się wyloguje z kont xiomi i google to dalej już nie będzie problemu ? sorry, że pytam kawa na ławę, ale dla mnie ten system jest mocno średni i sam po resecie miałem z tym problem ^^
kamillm Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi