user mi9 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 Witam. posiadam telefon xiaomi mi 9 od jakiegoś czasu wchodząc w aplikację aparatu nie działają funkcje u góry ekranu czyli nie da się wł/wył m.in. hdr, ustawić lampy błyskowej i wejść w ustawienia dotyczy to zdjęcia, wideo i reszty trybów ani w sposób kilkukrotnego kliknięcia ani przytrzymania wspomnianych opcji. Co może być przyczyną?. Proszę o odpowiedź dziękuję i pozdrawiam
mrosi Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie -> Aparat -> wyczyść dane aplikacji. Zobacz czy coś pomoże.
user mi9 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Opublikowano 2 Marca 2020 Już próbowałem niestety nie pomaga Przywrócenie ustawień fabrycznych również nic nie dało, funkcje u góry aparatu w dalszym ciągu nie działają. Czy jest możliwe, że awarii uległ wyświetlacz lub któryś z aparatów ?
SzczufFun Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Co mają do tego aparaty, jeśli przełączanie między obiektywami działa to nie ma to żadnego wpływu na aplikacje. Spróbuj wyłączyć przyciski funkcyjne (zmień na obsługę gestami) Jak to nie pomoże, to wejdź w przeglądarkę, przejdź do trybu horyzontalnego i zobacz czy przewijanie strony w okolicach górnej krawędzi działa (tam przewijaj paluchem) Ostatecznie reflash
Rekomendowane odpowiedzi