herbatkowy Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 (edited) Siema wszystkim, stoję przed wyborem kupna nowego smartfona, choć mój redmi note 5 nadal służy mi wiernie to pora na coś nowego. Mam kolegę który nie za bardzo liczy się z pieniędzmi i może mi sprzedać półrocznego Mi9 6/128 za 800zl , w tym budżecie mógłbym poszukać Redmi note 8 pro, co będzie lepszym wyborem? Jestem prostym człowiekiem korzystam z internetu, youtube, nie gram w zaawansowane gry jak już to casualowe, zależy mi na dobrym aparacie i baterii, który z tych telefonów jest w tych aspektach lepszy? Opinie o baterii w Mi9 są bardzo różne, spotkałem wielozadaniowy test baterii w którym u testera redmi note 7 padło o wiele szybciej niż Mi9, jak jest naprawdę? Będzie gorzej niż z moim redmi note 5? Opłaca się brać te Mi9? Dzięki za ewentualne porady! Edited February 25, 2020 by herbatkowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 800zl za mi9 to nie ma się co zastanawiać. Poza baterią wszystko lepsze w mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatkowy Posted February 25, 2020 Author Share Posted February 25, 2020 A ta bateria to będzie przepaść między moim starym RN5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 (edited) Nie wiem ile trzyma w RN5, ale moja Żonka dobja na swoim Mi9 do 6h SoT przy mieszanym wifi/lte mniej więcej pół na pół. Bez dwóch zdań Mi9. Jeżeli z pewnego źródła. Piszę trzymając w ręku RN8Pro ;). Edited February 26, 2020 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 Będzie gorzej z baterią,miałem kiedyś rn5-wypadal rewelacyjnie pod tym kątem. Ale to jest już stary sprzęt i pewnie bateria już nie jest w najlepszej kondycji więc może przepaści nie bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Bierz Mi9 i się nie zastanawiaj, szybkła ładowarka zrobi robotę i będziesz zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts