Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jako ze moja zona użytkuje Facebooka w. Międzyczasie bank i przeglądarkę, Vibera, watts up to miui kompletnie se z tym nie radzi i ubija co tylko mu się podoba wiec postanowiłem odejść od miui bo raczej v6 (po komentarzach o redmi 2) nic w tym względzie nie zmieni. A wiem ze na 1s jest dość spory wy or Romów dlatego się pytam kogoś kto trochę różnych systemów na nim używał i może mi odpowiedzieć. Który ROM wybrać?

Prawie jestem zdecydowany na cm11 (czy głośnik juz jest głośny? Czy podczas rozmowy dalej się idą policzkiem po ekranie?) ale teraz poczytałem ze juz jest jakiś mokkee na lolipopie i nawet cm12 na lolku ale to a A chyba jakieś wersje beta z bugami. A może po prostu ktoś używał miui v6 beta na nim i może potwierdzić ze Nic już nie ubija i warto poczekać jeszcze trochę na oficjalne v6?

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez igoor1983
Opublikowano

Mokee 50.2 (lolipop) testuję od piątku, wygląda całkiem stabilnie, są drobne braki w tłumaczeniu (napisy po ang), odinstalowałem chyba z 5 chińskich aplikacji ale to drobiazg, działa i wygląda całkiem obiecująco. Po 36h testów uważam, że jest ok.

CM11 używam od początku roku (R15 - R24) i to działa o niebo lepiej od MIUI jeśli chodzi o zarządzanie pamięcią, grzanie się i inne takie.

Ani Mokee ani CM 11 nie mają bugów z policzkiem.

CM12 i MIUI 6 nie testowałem, nie wypowiem się.

Opublikowano

Ja cały czas siedziałem na v47. Jakiś tydzień temu przeszłem na V6 i od razu była poprawa zarządzania ramem i płynnością działania. Teraz od 3ch dni mam Lolipopa i muszę powiedzieć że V6 jeszcze ma kawałek do płynności i zarządzania ramem. Zdecydowanie polecam. Dla mnie najlepszy rom na dzień dzisiejszy ;]

Opublikowano (edytowane)

Ja używałem przez około pół roku mokee na androidzie 4.4.4. Wersje z września/października nie chodziły zbyt szybko, ale za to stabilnie i w miarę nieźle było z zarządzaniem Ramem. Kolejne aktualizacje z grudnia zaczęły wprowadzać trochę szybkości działania. Ostatnie wersje, czyli z stycznia i lutego nie przyniosły kompletnie nic, a tylko traciła się stabilność w postaci FC procesu com.android.systemui, co powodowało FC launchera i belki na kilkanaście sekund. Dziś postanowiłem zmienić soft na CM11 i póki co nie zauważyłem żadnych problemów. Co do mokee na androidzie 5 wyczytałem, że są problemy z dual simem, stąd póki co radzę się wstrzymać z jego wgrywaniem do momentu, gdy będzie w pełni funkcjonalny.

Edytowane przez drozdaxxx
Opublikowano

cm11 r24 to najlepsza rzecz jaka dotąd wyszła, nic nie grzeje sie, nie drenuje baterii, szybko działa, wszystko (raczej) działa, nie ma po co rozglądywać sie za innymi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cm11 r24 to najlepsza rzecz jaka dotąd wyszła, nic nie grzeje sie, nie drenuje baterii, szybko działa, wszystko (raczej) działa, nie ma po co rozglądywać sie za innymi

Hej, możesz podać link, skąd mogę pobrać cm11 r24, którego używasz i tak sobie zachwalasz?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...