Skocz do zawartości

Mi Band 3 - opaska nie synchronizuje danych z apką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od poniedziałku mam duży problem z Bandem 3.

Nagle, z minuty na minutę, przestała działać synchronizacja na linii opaska-aplikacja. Po przekroczeniu 13 tys. kroków w poniedziałek aplikacja wstrzymała dalsze zliczanie, zaś sam band robił to dalej bezproblemowo. Następnego dnia sytuacja analogiczna - sen, kroki, kalorie - wszystko elegancko rejestrowane przez opaskę, jednak gdy wejdę w apkę - brak danych dot. kroków, spalonych kalorii i snu. 

Co ciekawe, sprzęt nie ma problemu ze sparowaniem. Wszystko jest połączone, mam najnowszą wersję aplikacji (zaktualizowała się sama z miesiąc temu).

Próbowałem rozłączyć banda z telefonem, resetować telefon, resetować banda, przeinstalować apkę... wszystko :( I dalej nie synchronizuje mi danych (obawiam się, że mi przepadną).  Przed przywróceniem ustawień fabrycznych powstrzymuje mnie fakt utraty zgromadzonych danych...

Ma/miał ktoś podobny problem? Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam chyba podobny problem. Opaska i aplikacja liczy mi kroki ale zapisuje do historii inne wyniki... Aplikacja niby normalnie się synchronizuje. Nadmienię że do tej pory wszystko działało ok i nagle takie błędy.

Przywrocilem ustawienia fabryczne opaski, telefonu i nic. Mam najnowsze aktualizacje.

Screenshot_2020-06-10-14-25-11-414_com.xiaomi.hm.health.jpg

Screenshot_2020-06-10-14-25-16-173_com.xiaomi.hm.health.jpg