Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam MI BOX S.

Wszystko zrobiłem zgodnie z poradnikiem "Jak zainstalować i skonfigurować dodatek IPTV Recorder w Kodi 18. "
Mam zainstalowane NC+ GO z EPG pod kodi.
Zainstalowałem IPTV Recorder.
Plik ffmpg pobrałem https://github.com/WritingMinds/ffmpeg-android/releases/download/v0.3.4/prebuilt-binaries.zip.
Skopiowałem do MI BOX S plik ffmpeg z katalogu armeabi-v7a. Jest tam jeszcze katalog armeabi-v7a-neon.
Ustawiłem zmodyfikowaną skórkę Estuary (IPTV Reoorder).
Gdy wybieram np CANAL+ i przytrzymam dłużej ok pojawia się IPTV Record Timer. Po jego wybraniu pojawiają się 4 opcje nagrywania. Wybieram 1 Add Timed Recorder. Wybieram czas nagrania np. 10 min tzn dzień/miesiąc/rok i godz/min rozpoczęcia i zakończenia. Po zatwierdzeniu pojawia się dodatkowe okno Rule Name wybieram ok. Następnie przechodzi do okna Wideo z katalogami Pliki, Listy, Wtyczki wideo a w górnym prawym rogu pojawia się napis Recording CANAL+ a po sekundzie Recording finish CANAL+ i nic się nie nagrywa.
W IPTV Recorder  w katalogu Recordings pojawia się plik CANAL HD 2020-02-13 17:20 którego nie można odtworzyć.
To samo po skopiowaniu pliku ffmpeg z katalogu armeabi-v7a-neon.

Opublikowano

Tylko dołączę się do pytania i tak się zastanawiam czy należy mieć podpięty dysk zewnętrzny do nagrywania treści, czy plik nagrywa się w pamięci urządzenia.
Dodam, że nie mogę też ogarnąć tego nagrywania, a bardzo by się przydało.
W związku z brakiem możliwości nagrywania przerzuciłem się na TiviMate Premium i brakuje tam do szczęścia tylko opcji nagrywania, może kiedyś dodadzą.

Nie wysłano przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Podpowiedziano mi że problem może być z NC+GO, które używa inputstream adaptive  i dlatego nie jest możliwe nagrywanie.

Sprawdziłem na programie WP Pilot i pojawia się to samo co na NC+ GO.

Niestety pojawia się ten sam komunikat nagrywanie i od razu koniec nagrywania.
Jako miejsce do nagrywania zamiast temp używam miejsca  /storage/emulated/0/Nagrania.
Plik ffmpeg jest w lokalizacji /storage/emulated/0/.
Nie wiem co robię żle, bo wszystko zgodnie z poradnikiem ze strony kodi w pigułce.

Programy z WP Pilot działają bez problemu tylko się nie nagrywają.

Proszę o informacje czy komuś udało się coś nagrać na mi box s, a jeżeli tak to co i jakim programem.

Edytowane przez coolbooy