tojapiotrek Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Witam, bawiłem się w zmianę hasła ekranu blokady i w końcu skończyło się na tym, że nie mogę odblokować telefonu przez wylany wyświetlacz. Odcisk palca działa, ale oprócz tego prosi mnie jescze o narysownie wzoru odblokowania. Nie jestem w stanie tego zrobić, ponieważ dotyk w pewnych obszarach wyświetlacza nie działa i nie mogę w żaden sposób połączyć czterech kropek. Da radę jakoś to ogarnąć bez wgrywania nowego systemu i utraty danych. Mam wgrane TWRP na telefon, bo wgrywałem miui pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojapiotrek Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 (edited) No nie mogę wejść do TWRP bo suwaka nie mogę przesunąć na dole. Edited February 10, 2020 by tojapiotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojapiotrek Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 (edited) A przez MiFlasha jakoś albo przez konto xiaomi? Bo pamiętam że zakładałem. I jak podłączę tą myszkę to normalnie z poziomu androida będę mógł operować czy też tylko w TWRP? Bo jeśli tylko w TWRP to którą opcję miałbym tam wybrać? Kumpel ma taką przejściówkę, podpinał pendrive'a do smartfona za jego pomocą, ale nie wiem czy to jest dokładnie ten kabel, bo czytałem gdzieś na necie że to ma się nazywać USB OTG, czyli chyba coś więcej niż zwykła przejściówka USB mini > USB Edited February 10, 2020 by tojapiotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojapiotrek Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 Dało radę bez problemu z tym kablem, od razu kursor pojawia się na wyświetlaczu i obsługa jak komputera. A nawet jak ktoś nie dysponuje kablem, to w pierwszym lepszym serwisie komórkowym czy komputerowym podepną pod myszkę i odblokują. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts