njvndv Opublikowano 31 Stycznia 2020 Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) To mój pierwszy post na tym forum, więc wypada się przywitać. A więc witam serdecznie,jestem szczęśliwym posiadaczem Mi 9 Lite 6/128 od kilku dni i jest to mój pierwszy smartfon Xiaomi, więc proszę wybaczyć mi brak specjalistycznej wiedzy z zakresu MIUI, zaszokowało mnie jak tu kombinujecie. Do rzeczy, mój M9L został zakupiony z GearBesta, odkupiłem go od kogoś sprawdzając wcześniej czy telefon jest oryginalny. Jego problem polega na tym, że nie działa czujnik zbliżeniowy ani podczas rozmów ani podczas kalibracji, podejrzewam, że go po prostu nie ma,bo w ustawieniach połączeń nie mam nawet opcji zaznaczenia czujnika zbliżenia. O co może chodzić? Podejrzewam że nie udostępniłem wszystkich niezbędnych informacji,ale na chwilę obecną nic innego nie przychodzi mi do głowy. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez njvndv Korekta
t0maszek Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Podłączam się pod pytanie bo mam dokładnie ten sam problem. Telefon kupiony w media expert. Wszystko było dobrze, problem pojawił się nagle, czujnik nie działa i nie jest wykrywany. W opcjach połączeń przychodzących nie ma przełącznika umożliwiającego włączenie/wyłączenie czujnika. Pozostaje tylko przywrócić ustawienia fabryczne, a jeśli nie pomoże to reklamacja w sklepie. ----- Problem u mnie rozwiązany - sprawcą całego zamieszania było naklejone szkło 3D 9H NILLKIN CP+ PRO , takie na cały ekran z czarną ramką, odkleiłem i przykleiłem jeszcze raz tylko 0,5 mm niżej i jest OK, przy czym w opcjach połączeń nadal nie ma tego przełącznika (być może nigdy nie było). Edytowane 8 Lutego 2020 przez t0maszek Problem rozwiązany
Acid Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Bo za pewne masz rom Global i tam aplikacja Telefon od Google nie ma tych opcji (w przeciwieństwie do Telefon od Xiaomi).
Rekomendowane odpowiedzi