Cain Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Czy ktoś ogarnia jak można używać dwóch map naprzemiennie, tak aby nasz przyjaciel - robot mógł sprzątać dwa piętra? Myślałem, że będę mógł to zrobić, skoro zapamiętywane są trzy mapy, ale za każdym razem gdy zmieniam piętra, to dane poprzedniej mapy są kasowane i zastępowane nową. Z tego co czytam to nie ma oficjalnie nic o multi floor support, ale może da się jakoś to ogarnąć? Wydaje mi się, że to chyba największy brakujący feature w aplikacji. Jeśli tak to proszę o instrukcję step-by-step. Mam S5 Max, który zapamiętuje 3 mapy, w teorii... Z góry dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Podpisami się do tematu, zależy mi na dwóch piętrach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 z tego co czytalem to ostatnio dali update do s6/s5max z prawdziwymi multimapami (automatyczne rozpoznawanie pietra). aktualizacja poki co tylko przez apke roborocka https://old.reddit.com/r/Roborock/comments/g9hesv/whats_new_in_the_latest_01178_firmware_update_for/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Czyli jedna stacja na stale na głównym poziomie a drugi poziom bez stacji się zapamiętuje? Jak pobrać ta aktualizacje to tylko do tej apkinczy to update robota i później działa z apka Xiaomi home? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Pobrałem nowa aktualizacje w aplikacji roboroc i faktycznie mozna teraz zrobic az 4 mapy dla 4 osobny chpieter i dziala to super. jedyne pytanie czy za kazdym razem trzeba przenosic na pietro takrze baze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts