Cain Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Czy ktoś ogarnia jak można używać dwóch map naprzemiennie, tak aby nasz przyjaciel - robot mógł sprzątać dwa piętra? Myślałem, że będę mógł to zrobić, skoro zapamiętywane są trzy mapy, ale za każdym razem gdy zmieniam piętra, to dane poprzedniej mapy są kasowane i zastępowane nową. Z tego co czytam to nie ma oficjalnie nic o multi floor support, ale może da się jakoś to ogarnąć? Wydaje mi się, że to chyba największy brakujący feature w aplikacji. Jeśli tak to proszę o instrukcję step-by-step. Mam S5 Max, który zapamiętuje 3 mapy, w teorii... Z góry dzięki!
piotrekj66 Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Podpisami się do tematu, zależy mi na dwóch piętrach.
rezmus Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 z tego co czytalem to ostatnio dali update do s6/s5max z prawdziwymi multimapami (automatyczne rozpoznawanie pietra). aktualizacja poki co tylko przez apke roborocka https://old.reddit.com/r/Roborock/comments/g9hesv/whats_new_in_the_latest_01178_firmware_update_for/
piotrekj66 Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Czyli jedna stacja na stale na głównym poziomie a drugi poziom bez stacji się zapamiętuje? Jak pobrać ta aktualizacje to tylko do tej apkinczy to update robota i później działa z apka Xiaomi home?
piotrekj66 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Pobrałem nowa aktualizacje w aplikacji roboroc i faktycznie mozna teraz zrobic az 4 mapy dla 4 osobny chpieter i dziala to super. jedyne pytanie czy za kazdym razem trzeba przenosic na pietro takrze baze?
Recommended Posts