Kasia1504 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Cześć, Pisze z takim problemem, mianowicie aplikacja MI FIT caly czas informuje o tym aby zezwolić na włączenie powiadomień. Powiadomienia włączone.. Posiadam Xiaomi Mi band 4 połączony z telefonem MI 9T PRO. Co jest nie tak? Proszę o pomoc
Netoper Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 A próbowałaś wyłączyć i włączyć powiadomienia? Czasami taka akcja wystarczy żeby do MiFita dotarło że są włączone.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kasia1504 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2020 4 godziny temu, Netoper napisał: A próbowałaś wyłączyć i włączyć powiadomienia? Czasami taka akcja wystarczy żeby do MiFita dotarło że są włączone. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Tak oczywiście ze tak robiłam i w tym przypadku nie podzialalo. Odinstalowalam aplikacje na nowo ją instalowalam było okej przez parę godzin i później znowu powiadomienia mi na banda nie dochodziły bo wymagała apka aby zezwolić.
Netoper Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 A weź usuń MiFita z "aplikacje z powiadomieniami", ja nigdy samego MiFita do nich nie wrzucałem i działają powiadomienia i SMS i Skype, Messenger i inne. Może prze to Ci się zapętla.(Na moim screenie tylko yata, bo testuje pewne rzeczy, ale jak pisałem samego MiFita nigdy tam nie dodawałem i jest ok)Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kasia1504 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 11 godzin temu, Netoper napisał: A weź usuń MiFita z "aplikacje z powiadomieniami", ja nigdy samego MiFita do nich nie wrzucałem i działają powiadomienia i SMS i Skype, Messenger i inne. Może prze to Ci się zapętla. (Na moim screenie tylko yata, bo testuje pewne rzeczy, ale jak pisałem samego MiFita nigdy tam nie dodawałem i jest ok) Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Dziękuję wyłączyłam jednak nie bylo sie bez czyszczenia pamięci podręcznej aby w te aplikację wejść i to wywalic. Ogólnie to dałam tego miFit bo moze cos mialo z tym związane ale i tak nie dzialalo. Nie wiem w czym tkwi problem i troche to wkurzające ze majac opaske ktora nie spełnia wszystkich oczekiwań to jakas kpina.
FromWP Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 @Kasia1504 Tak to dodanie MiFita do listy z powiadomieniami zupełnie niepotrzebne, ale prawdopodobnie masz już rom z Androidem 10 i MiFit miewa z nim problemy. Masz najnowszą wersję MiFita 4.0.15?
Kasia1504 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 3 godziny temu, FromWP napisał: @Kasia1504 Tak to dodanie MiFita do listy z powiadomieniami zupełnie niepotrzebne, ale prawdopodobnie masz już rom z Androidem 10 i MiFit miewa z nim problemy. Masz najnowszą wersję MiFita 4.0.15? Tak mam najnowsza wersje Mi Fit i rom z androidem 10
Kasia1504 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 Może ktos z obserwujących tu ma jakies rady? Bo troszkę irytuje to brak powiadomień
FromWP Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 37 minut temu, Kasia1504 napisał: Może ktos z obserwujących tu ma jakies rady? Bo troszkę irytuje to brak powiadomień Jeżeli jeszcze tego nie robiłaś, to spróbuj odinstalować tego MiFita i zainstalować ponownie od nowa. Bez odparowania opaski.
Kasia1504 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 52 minuty temu, FromWP napisał: Jeżeli jeszcze tego nie robiłaś, to spróbuj odinstalować tego MiFita i zainstalować ponownie od nowa. Bez odparowania opaski. @FromWP robiłam to kilka razy i za każdym razem to samo.. czyli super działa, kilka godzin później.. Cisza powiadomień brak, znowu Prosi o zezwolenie
Netoper Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 We właściwościach samego MiFita uprawnienia ok? Oszczędzanie baterii ustawione na bez ograniczeń? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 19 minut temu, Kasia1504 napisał: @FromWPczyli super działa, kilka godzin później.. Cisza powiadomień brak, znowu Prosi o zezwolenie A nie robisz w międzyczasie jakiejś optymalizacji w Panelu sterowania?
Kasia1504 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 @FromWP nie, kompletnie nic co by wskazywało ze by zapomniał wcześniej ustawione dane. Poza tym, jak wchodzę aby umożliwić włączenie "uprawnień" dla Mi Fit to on ma je włączone. Teraz nawet zauważyłam ze SMS też ogranicza Rozkładam ręce, pomóżcie
FromWP Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 @Kasia1504 to ja też. Musiałby wypowiedzieć się ktoś kto ma identyczny telefon, rom i MiFita. Dziwne to że aplikacja ma nadane uprawnienia, nie są cofane w systemie, a ona przestaje je widzieć.
Kasia1504 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) 22 godziny temu, Netoper napisał: We właściwościach samego MiFita uprawnienia ok? @Netoper proszę zweryfikuj Edytowane 22 Stycznia 2020 przez mrosi Edytujemy cytowaną zawartość...
Kasia1504 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 Cos zaczęło działać, nie wiem co zrobiłam byc moze faktycznie dodałam jakieś uprawnienie.
Netoper Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zarządzanie wifi, aparat, mikrofon, to sobie wyłącz, bo aplikacji to do niczego nie potrzebne, a jedynie obciąża ją jak trzepie Ci telefon w poszukiwaniu fotek, dźwięku, czy skanowania sieci.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kasia1504 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 3 godziny temu, Netoper napisał: Zarządzanie wifi, aparat, mikrofon, to sobie wyłącz, bo aplikacji to do niczego nie potrzebne, a jedynie obciąża ją jak trzepie Ci telefon w poszukiwaniu fotek, dźwięku, czy skanowania sieci. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka @Netoper Wyłączam mam nadzieję, że już nic sie nie zepsuje.
Netoper Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 W Miui to zabawy jest żeby skonfigurować właśnie uprawnienia i zarządzanie baterią. W żadnym fonie innej marki nie miałem takich jajek z "dostrajaniem" zarządzania. Z jednej strony jest to plus że zostało udostępnione tyle możliwości kontrolowania aplikacji i systemu ( mi to pasuje ) , z drugiej strony na początku zabiera trochę czasu żeby się z tym zaznajomić, a jak są jeszcze jakieś błędy w romach to szlag człowieka trafia że czasami nie ma na to lekarstwa i trza czekać na aktualizację która naprawi 5 starych błędów a w zamian 8 nowych dołoży )Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kasia1504 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 @Netoper @FromWP Bardzo dziękuję za pomoc. Na tą chwilę wszystko działa. Temat do zamknięcia, oby problem nie powrócił. 1
mrosi Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi