jerzyk Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Witam brać miui Redmi 2 to mój pierwszy telefon z serii xiaomi. Wszystko działa, jak należy, ale...no właśnie jest ale, z którym nie moge sobie poradzic i dlatego proszę o pomoc...mam kłopt z internetem: po wi-fi działa jak należy, tak samo, jak z mojej motki zrobie modem, to w redmi internet tez działa. Przestaje działac po wyłączeniu wi-fi. Chociaż mam włączony przesył danych internet nie działa. Przeszukałem cały telefon - opcje z limitem danych tez i nic nie moge poradzić. Internet pojawia sie na chwilę po włączeniu telefonu - jest ikona 3g/lte i intrnet jest - po chwili znika i koniec. Co zrobic, by działał cały czac? help!
ZduneX25 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Jaka sieć, może działasz w roamingu i musisz to włączyć?
jerzyk Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, na pierwszej karcie play, na drugiej plus. Roaming włączony, juz przetestowałem rózne ustawienia, sprawdzałem z innymi kartami z orange, virgin...na wszystkich to samo: po wlączeniu internet działa 1-2 minuty, a później juz nie
jerzyk Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 No własnie wszystko jest nastawione. Jak włącze telefon, to wszystko działa: pojawia sie ikona 3G lub H+ oraz te dwie strzałki świdczące o działaniu sieci. Moge odebrać pocztę, wejsc do google play. I tak przez dwie - trzy minuty. Póxniej zostaje tylko nazwa sieci oraz zasięg. internet przestaje działac...szkoda, bo fajny telefon, a wygląda na to, że wyląduje w szufladzie... ps. za to miband działa, jak marzenie
acy Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 ustawienia > Sieci komórkowe > Włącz przesył danych
ZduneX25 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Spróbuj jeszcze raz ustawienia fabryczne mu dać i może ruszy.
jerzyk Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 ustawienia > Sieci komórkowe > Włącz przesył danych Włączony - tak, jak pisze: internet działa przez 2-3 minuty, a później siada
acy Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Włączony - tak, jak pisze: internet działa przez 2-3 minuty, a później siada czyli działa ... jedyny pomysł to to co pisze ZduneX25. A jeśli nie pomoże (skoro próbowałeś karty od dwóch rożnych operatorów), może zastanów się nad serwisem telefonu. Albo zwyczajnie masz przeładowaną siec lub wykorzystany limit transferu.
jerzyk Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Opublikowano 11 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc. Internet ruszył po kilku dniach zwiechy. Posprawdzałem wszelkie ustawienia od apn-ów, zabezpieczeń i innych. Włączine były wszelkie transmisje i wýłączone ograniczenia. Nie działał na żadnej karcie. Sprawdzałem na pleyu, plusie, virginie i nawet wrodzinie i vikingu. Śmigał tylko na wi-fi. Na Motoroli moto g i samsungu s4 było oki. Ale wieczorem stał się cud i jak to z cudem, nie wiadomo dlaczego...w akcie desperacji kupiłem kolejna kartę sim z pleya i internet poleciał...po włożeniu starej znowu nie działał. Po kilku krotnym wachlowaniu kartami internet ruszył i na starej...wiec nie wiem, co było, bo karta ta i inne na tamtych telefonach działały...temat do zamknięcia (jak na razie).
Rekomendowane odpowiedzi