mars28 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Razem z telefonem zakupiłem folię matującą na ekran. W zestawie jest też jakaś niebieska folia - nie mogę rozgryźć do czego to służy. W tym dziale, w zamkniętym już temacie "screen protector" ktoś napisał, że do odczepiania kurzu z ekranu, ale czy to faktycznie jest to tego? Czy jeśli w trakcie nakładania folii jakiś pyłek przyklei mi się do folii to czy tym niebieskim czymś też mi się uda go odczepić? W tej sytuacji to chyba też mogę odciąć sobie niewielki fragment tej folii a resztę zostawić na inną okazję, zgadza się? Nie chciałbym zrobić jakiejś głupoty, jeśli to nie do tego służy, no ale pytam, bo do tej pory kupowałem folię, w których nie było takich wynalazków. Edytowane 10 Marca 2015 przez mars28
Kukurydza Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Ta niebieska folia jest właśnie do odczepiania kurzu. Zanim nakleisz właściwą folię to najpierw powinieneś zebrać kurz tą niebieską folią naklejając ją po kolei w różnych miejscach wyświetlacza. Zresztą poszukaj sobie filmików na youtube (nieważne czy do Mi3 czy do jakiegoś innego telefonu - wszędzie wygląda to tak samo).
mars28 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 Ok, dzięki za odpowiedź. A jeszcze jedno pytanko - był swego czasu dostępny, nawet na IBG, hard case ze szczotkowanego aluminium, który wyglądał zaje.... Widzę, że został chyba wycofany. Czy były z nim jakieś problemy, wpływał niekorzystnie na sygnał, itp?
lg4xhd Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Dokładnie. Telefon gubil często zasięg np. w samochodzie itp. . Ja tez taki mam i lezy sobie w szafie Edytowane 20 Marca 2015 przez lg4xhd
Rekomendowane odpowiedzi