Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemanko,

Podpowie mi ktoś jak zdemontować klapkę? Moja aktualnie jest porysowana a widzę na ali można kupić nową więc chętnie bym wymienił tylko nie wiem jak.

Posted
12 godzin temu, rmk1 napisał:

Chyba nikt tego nie rozbieral:)

Ehh ta młodzież...

No ok jest pokazane co i jak ale nie wiem czy jest sens bo nie mam takich szczypcy i nie wiem czym bym mógł je zastąpić że to otworzyć bez uszkodzenia czego kolwiek.

Posted

Szczypce są niepotrzebne jedynie przyssawka suszarka którą krawędzie rozgrzewasz do ok 40 50 stopni takie coś co wygląda jak kość do gitary i na wszelki wypadek zamów tylną klapkę to koszt na ali ok 7-15 zl (są droższe bo te to raczej nie szkło ale puki co nie zostaniesz bez tylnej ścianki)  i ramka do przyklejenia jakby stara się zniszczyła. Na yt znajdziesz jak ludzie otwierają minote3 właśnie w taki sposób. Najlepiej zamów baterię w nohon dostaniesz wszystko oprócz klapki w komplecie wszelkie śrubokręty itp.

Posted
Dnia 22.01.2020 o 14:08, pawelt napisał:

Szczypce są niepotrzebne jedynie przyssawka suszarka którą krawędzie rozgrzewasz do ok 40 50 stopni takie coś co wygląda jak kość do gitary i na wszelki wypadek zamów tylną klapkę to koszt na ali ok 7-15 zl (są droższe bo te to raczej nie szkło ale puki co nie zostaniesz bez tylnej ścianki)  i ramka do przyklejenia jakby stara się zniszczyła. Na yt znajdziesz jak ludzie otwierają minote3 właśnie w taki sposób. Najlepiej zamów baterię w nohon dostaniesz wszystko oprócz klapki w komplecie wszelkie śrubokręty itp.

Ok super ;) Podasz link do ramki?