Ondraszek Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Witam wszystkich forumowiczów Mam dziwny problem z bipem ,niejako trochę stoję pod ścianą, gdyż zegarek kupiłem dla siostrzenicy ,która wylatuje we wtorek z powrotem do Anglii . Otóż problem polega na tym że jak wiadomo po zmianie języka w telefonie np na PL zmienia się język w zegarku na PL i tak też jest w tym przypadku ,nie stety po zmianie na angielski w telefonie ,język w zegarku zmienia się ale na włoski . Byłem w sklepie gdzie kupiłem bipa i gość się zaśmiał szyderczo ,po czym stwierdził że on nic nie poradzi ,na pytanie kto może poradzić ,stwierdził że może wysłać do serwisu. Będzie to trwało minimum tydzien. A ja nie mam czasu. Siostrzenica wylatuje we wtorek i chciał by mieć angielski na zegarku a tu zonk. Czy jest to błąd oprogramowania? Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
ARobert Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 ..czy pobiera nowy firmware po zmianie języka ? Powinien pobrać wersję 1.1.6.34 i wtedy powinien być angielski. Jeżeli po zmianie języka nic nie pobiera to raczej chyba powinien być język hiszpański. Czy telefon ma połączenie z internetem ? Może warto spróbować na innym telefonie bo czasem bywa tak, że niektóre telefony natywnie po resecie nie obsługują polskiego tylko ustawiają język operatora sieci dla której był wyprodukowany i polski trzeba dogrywać poprzez aplikacje i może to jest taki przypadek. Nie wiem jak wtedy rozpoznaje język Mi fit.
Ondraszek Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź. Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi ( cholerna grypa i gorączka) Telefon jest podłączony do internetu . Firmware się zaktualizował do wersji V1.1.6.36 Próbowałem na 3 telefonach (2 android ,1 IOS)we wszystkich to samo ,po zmianie na angielski ,wskakuje faktycznie hiszpański . Czy znajdę gdzieś oryginalny firmware z językiem angielskim? Jeśli tak to gdzie? I czym go wgrać?
ARobert Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Może wystarczy reset Amazfita z poziomu ustawień zegarka a jak nie to można zainstalować jakieś starsze oprogramowanie i wtedy po podłączeniu pobierze ponownie aktualne oprogramowanie zgodne z językiem telefonu. Masz wszystko na forum w wątkach o modyfikacjach... Edytowane 6 Stycznia 2020 przez ARobert
Rekomendowane odpowiedzi